Ασφαλιστές συντονίζονται με τους Ελεύθερους Επαγγελματίες ενάντια στο νέο φορολογικό

Από την “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων κατά των ρυθμίσεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

Ακολουθήστε μας στο Google News

Συναδέλφισα ασφαλίστρια – Συνάδελφε ασφαλιστή

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαβούλευση από τις 13 έως και τις 27 Νοεμβρίου, δε βελτιώνεται.

Αντιθέτως βάλλει ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, κατά συνέπεια ενάντια και στη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστών όλων των μορφών (ανεξάρτητοι, agency, πρακτορειακό).

Η επίκληση της «φορολογικής δικαιοσύνης» είναι κάτι παραπάνω από υποκριτική μιας και στον δικό μας τον κλάδο μιας και δεν υπάρχει φοροδιαφυγή αφού τα εισοδήματα μας δηλώνονται από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμαστε.

Επιβαρυνόμαστε με νέους φόρους, πρόσθετους στην ήδη πολύ βαριά φορολογία που επί χρόνια μας επιβάλλεται (φόρος από το 1ο ευρώ στο εισόδημα, φόρος επιτηδεύματος, τεκμήρια διαβίωσης,100% προκαταβολή φόρου, ΕΝΦΙΑ, έμμεσοι φόροι στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης) την ίδια ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο και μέσα σε αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν φοροελαφρύνσεις και φορο απαλλαγές εμείς οι μικροί πληρώνουμε πάλι το μάρμαρο.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιχειρείται αλλά και η προσπάθεια να καμφθεί η δυναμική αντίδραση των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων με διαρροές για δήθεν εξαιρέσεις δε θα περάσει!

Έχει ευθύνη και η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες για την κατάσταση αυτή.

Ωςεδώ

Καλούμε τους συναδέλφους (είτε έχουν πρακτορείο, είτε συνεργάζονται , είτε είναι στο agency )να συντονίσουμε τη δράση μας με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους,επαγγελματίες και επιστήμονες την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στην συγκέντρωση στις 11:30 στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο οικονομικών.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί άμεσα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗΑΓΩΝΑΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

epagonasfaliston@gmail.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *