Ασφαλιστικά Σφηνάκια: Ποσταρίσματα με ειδήσεις, μικρές και μεγάλες, παρασκήνια, επισημάνσεις, παραλειπόμενα, απλά και περιεκτικά

Από σήμερα εγκαινιάζουμε μια ενότητα “Ασφαλιστικά Σφηνάκια”  με  ειδήσεις, μικρές και μεγάλες παρασκήνια, επισημάνσεις, παραλειπόμενα, απλα και περιεκτικά για την ασφάλιση και τις ασφάλειες.

Θα είναι μέσα στη ροή της ενότητας “Ιδιωτική Ασφάλιση Ασφαλιστικές Εταιρίες” και στην πλευρική δεξιά  μπάρα σε ροή τα πιο πρόσφατα ποσταρίσματα.

  • Και κάνουμε αρχή από το φλέγον θέμα των επόμενων μηνών. Την Εθνική Ασφαλιστική.
  • Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα  διαρροές και εκτιμήσεις ότι φαβορί θα είναι CVC CAPITAL. Ετοιμάζει προσφορά άκρως ανταγωνιστική…κοντά στα 700 εκατ ευρώ !
  • Στο μεταξύ, οι Κινέζοι της Fosun, που συνεχίζουν να επιμένουν εμπλεκόμενοι  και στις δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης, είναι σε “καραντίνα” στην Κίνα και ενημερώθηκαν με τηλεδιάσκεψη, λόγω Κορωναϊού!
  • Παρόλα αυτά, λένε, η CVC Capital νιώθει την “ανάσα” της Varde Partners που θα είναι σκληρός ανταγωνιστής σε επίπεδο προσφορά. Αλλωστε ήρθε σαν “μπαλαντέρ” στα χέρια της πωλήτριας  Τράπεζας εκεί που η μη δεσμευτικές προσφορές είχαν βαλτώσει σε χαμηλά ποσά, σε σχέση με την αξία της Εθνικής Ασφαλιστικής.
  • Διαβάζουμε σε Ρουμανικά Site ότι στην χώρα την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων ελέγχουν στην ουσία δύο ασφαλιστικές εταιρίες . Η City Insurance που έχει το 39%  του κλάδου αυτοκινήτου και η Euroins το 32-33%.
  • Φανταστείτε τώρα να σκάσει μια στραβή σε ένα από τους δύο! Οπότε στην Ελλάδα τα πράγματα είναι μια χαρά αφού υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές εταιρίες που ανταγωνίζονται στον κλάδο αυτοκινήτου.
  • Πάντως και οι δύο αυτές εταιρίες έχουν παρουσία στην Ελλάδα. Η City Insurance ως ΕΠΥ και Euroins τώρα  ως υποκατάστημα παλαιότερα ως ΕΠΥ και από την μητρική  έδρα την Βουλγαρία.
  • Επιτυχία της Ένωσης Επαγγελματικών Ασφαλιστικών Ταμείων ΕΛΕΤΕΑ και της Ethos Media που συνδιοργάνωσαν χθες το 1o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης να έχουν ως Ομιλητή τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Εποπτείας των Ασφαλιστικών Εταιριών και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA)  Gabriel Bernardino.


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *