Ασφαλιστικές – Αποζημιώσεις 5,4 εκ. Ευρώ σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Θάλεια: βροχοπτώσεις – πλημμύρες) που επικράτησαν στις 5 – 9 Αυγούστου 2020, σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος (με ιδιαίτερη ένταση στην Εύβοια και την Θεσσαλονίκη).

Στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 25 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 95,5% της παραγωγής των ασφαλίσεων περιουσίας . Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών περιουσίας και αυτοκινήτων αναφέρεται σε 600 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 5,4 εκατ. €. 

Ασφαλίσεις περιουσίας 

Οι συμμετέχουσες στην έρευνα Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικοί κίνδυνοι, βιομηχανικοί κίνδυνοι) των οποίων η συνολική ασφαλισμένη αξία ήταν 273 εκατ. €. Περισσότερο επλήγησαν τα ακίνητα που βρίσκονταν στην Εύβοια (ασφαλισμένη αξία 147 εκατ. €) και στην ΠΕ Θεσσαλονίκης (ασφαλισμένη αξία 96 εκατ. €).

Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις 265 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 4 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία (προ απαλλαγών) υπολογίζεται στα 14.939 €. 

Για τις εν λόγω ζημιές, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) ήταν 3,3 εκατ. €. Οι περισσότερες ζημιές συνέβησαν στην Εύβοια, τόσο σε πλήθος (80,4% του συνόλου), όσο και σε ποσό (92,2% του συνόλου).

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων 

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις της έρευνας 335 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση τα 1.414.986 €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία έφθασε τα 4.224 €. Οι συνολικές αποζημιώσεις μετά από τις απαλλαγές φθάνουν τα 1.397.859 €. Το σύνολο της ασφαλισμένης αξίας των αυτοκινήτων που επλήγησαν ανέρχεται σε 2,6 εκατ. €. Οι περισσότερες ζημιές τόσο σε πλήθος (93,1% επί του συνόλου) όσο και σε ποσό (96,5% επί του συνόλου) εντοπίστηκαν στην Εύβοια

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *