Ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν “πρωταθλητές” με χρέη σε ΕΦΚΑ και εφορία…και άλλα δρώμενα της αγοράς

Διαβάζοντας την λίστα οφειλών σε ΕΦΚΑ και εφορία των νομικών προσώπων άνω των 150.000 ευρώ διαπιστώσαμε ότι είναι “νεκροταφείο” χρεών από χρεοκοπημένες εταιρίες! 

Σε αυτό το “νεκροταφείο” χρεών θέση “πρωταθλητή” έχουν ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν, μερικές και 20 χρόνια πριν, με χρέη που ανέρχονται σε πολλά δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Δεν είναι σκόπιμο να τις αναφέρουμε όλες για “μνημόσυνο” αφού αυτά τα χρέη ποτέ δεν θα πληρωθούν, απλά επιλέξαμε τις καποιες γνωστές περιπτώσεις που είναι στην κορυφή της λίστας των χρεών συνολικά των νομικών προσώπων.  

Πρώτη και καλύτερη είναι η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” ακολουθεί η σχετική με τον κλάδο ασφάλισης εταιρία οδικής βοήθειας η “ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” και μετά οι δύο εταιρίες του Παύλου Ψωμιάδη που ήταν το τοπ των χρεοκοπιών στα χρονικά της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα οι : ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ.

Όλα αυτά δείχνουν πώς λειτουργούσε η ασφαλιστική αγορά τουλάχιστον μέχρι το 2010. Πλέον με το Solvency ΙΙ είναι θωρακισμένη και δεν θα δούμε ξανά σε τέτοια έκταση και μεγέθη “χρεοκοπίες”. 

Φεύγοντας από παρελθόν …και προσγειωνόμαστε στο σήμερα είδαμε σε δημοσίευμα του euro2day ότι ξανά ζεσταίνονται οι φήμες και τα σενάρια για πώληση της prime Insurance της Κύπρου ( που έστω και χωρίς νέες εργασίες διατηρεί το υποκατάστημα στην Ελλάδα)  που η πλειοψηφία της ανήκει στους κληρονόμους του Δημήτρη Κοντομηνά .

Επίσης να σημειώσουμε ότι ένα μήνα και πλέον μετά την ανακοίνωση της ειδικής συμμετοχής, αρχικά με το 70% του μ/κ, στην Υδρόγειο  Ασφαλιστική της Ιταλικής Reale Group δεν έχουμε δει την σχετική απόφαση της ΕΠΑΘ της ΤτΕ, που τυπικά δίνει το οκ της αλλαγής, ούτε κάποια αλλαγή στο εταιρικό στάτους της εταιρίας στο site της. Προφανώς είναι κάτι που θα τρέξει από το Σεπτέμβριο!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *