Ασφαλιστικές και πάροχοι υγείας αναζητούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ασφάλειες υγείας

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος υγείας στην ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί δέλεαρ για ασφαλιστικές εταιρίες και ιδιωτικούς παρόχους υγείας που αναζητούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα μερίδια της αγοράς.

Από τις ασφαλιστικές εταιρίες υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια συνεχή κινητικότητα με αναπροσαρμογές και λανσαρίσματα νέων και καινοτόμων προϊόντων ασφάλισης υγείας, κύρια για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες καταναλωτών και επί το πλείστον λειτουργούν συνδυαστικά και με τις ασφαλιστικές καλύψεις των ασφαλισμένων από τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Βασικό ατού για την πώληση τους είναι το χαμηλό και προσιτό κόστος καθώς επίσης και ότι ανανεώνονται ανά έτος.

Μάλιστα, στην αγορά των ασφαλίσεων υγείας είναι σχεδόν το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών καθώς πλέον ο κλάδος της υγείας περιλαμβάνεται στους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων.

Επίσης προϊόντα υγείας διατίθενται από ασφαλιστικές που διαθέτουν πλατφόρμες για online και direct πωλήσεις.

Από πλευράς ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας εξεταστικών και διαγνωστικών κέντρων η αυξημένη διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων υγείας αυξάνει και την πίτα της συγκεκριμένης αγοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια τα τελευταία χρόνια να παρατηρείται μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ παρόχων υγείας και ασφαλιστικών εταιριών.

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας προσπαθούν να εξασφαλίσουν συνεργασίες όλο και με περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ για κάποια ασφαλιστικά προϊόντα υπάρχουν και αποκλειστικές συνεργασίες.

Από την συνεργασία αυτή οι μεν πάροχοι αυξάνουν τα έσοδά τους οι δε ασφαλιστικές εταιρίες εξασφαλίζουν προνομιακές τιμές διαμορφώνοντας ανάλογα και την κοστολόγηση των προϊόντων που διαθέτουν συγκρατώντας τις τιμές τους για να είναι προσιτά σε όλο και περισσότερους καταναλωτές.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *