Ασφαλιστική Αγορά -Η χρονιά των μεγάλων εξαγορών φεύγει … η χρονιά των μεγάλων προσαρμογών έρχεται!

Τελευταίο ποστάρισμα στα “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” για το 2021 και δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα φλας μπακ στο γεγονός που σημάδεψε τον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς που δεν είναι άλλο από τις μεγάλες εξαγορές στο εταιρικό πεδίο.

Εξαγορές που είχαμε  χρόνια να δούμε και που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ξεκινώντας από την Εθνική Ασφαλιστική που αναμένεται να περάσει στην CVC μετά τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών το 2021 σήμανε και το τέλος τους παρουσίας του τραπεζικού κλάδου στην ασφαλιστική αγορά.

Για χρόνια ο τραπεζικός κλάδος είχε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην χώρα και άρχισε να αποεπενδύει από τον ασφαλιστικό κλάδο μετά την οικονομική κρίση και τις αλλαγές που έφεραν τα μνημόνια από το 2010 και μετά. 

Έτσι μέσα στο 2022 και με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής  κλείνει οριστικά αυτό το κεφάλαιο.

Μεγάλα γεγονότα εξαγορών στην χρονιά που φεύγει είναι οι εξαγορές της ΑΧΑ Ασφαλιστική και της Metlife από  Generali και NN Group αντίστοιχα.

Δύο πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι με μακρόχρονη παρουσία στην χώρα επεκτείνουν την ανάπτυξή τους, πέραν της οργανικής , στα πλαίσια  διεθνών τάσεων όπου πολυεθνικοί ασφαλιστικοί παίκτες επιδίδονται σε ένα σχέδιο συγκέντρωσης και επικέντρωσης σε συγκεκριμένες αγορές επενδύοντας η αποεπενδύοντας  αντίστοιχα.

Έτσι , το 2021 μπορεί να κλείνει με αυτές τις μεγάλες αλλαγές στο εταιρικό πεδίο πλην όμως επειδή αυτές οι εξελίξεις έτρεξαν ή τρέχουν, μέσα στο 2022 η ασφαλιστική αγορά και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από αυτές και θα τρέξουν την χρονιά που ξεκινά από αύριο.

Από την στήλη “Ασφαλιστικά Σφηνάκια” ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλή Χρονιά ! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *