Ασφαλιστική απάτη “μεγατόνων” ερευνάται στην Κύπρο


Αποκαλύψεις σε σχέση με τις απάτες που γίνονται σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω των τροχαίων δυστυχημάτων, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ,με εμπλεκόμενους Ιδιοκτήτες γκαράζ, δικηγόρους και γιατρούς.

Πηγή φωτογραφίας :philenews.com
Πηγή φωτογραφίας :philenews.com

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα παράνομα κυκλώματα εκμεταλλεύονται ασφαλιστικές εταιρείες, αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.Βγάζοντας εικονικούς τραυματίες επιχειρούν να αποσπάσουν τεράστια ποσά από ασφαλιστικές για δήθεν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο επηρεαζόμενος μπορεί να μην επισκέφθηκε ούτε μια φορά γιατρό, ούτε να έφερε ένα γδάρσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», πολλές ασφαλιστικές εταιρείες γνωρίζουν τι συμβαίνει και επειδή δεν θέλουν να συρθούν στα δικαστήρια σε ατέρμονες διαδικασίες, αναγκάζονται να πληρώνουν τα έξοδα που τους παρουσιάζονται προκειμένου ν’ αποφύγουν τις δίκες και να καταβάλλουν επιπρόσθετα ποσά για δικηγόρους.

 

Kαταγγελία-βόμβα από ασφαλιστική εταιρεία

Πρόσφατα εξασφαλίστηκαν στοιχεία για τα κυκλώματα που δρουν σε διάφορες επαρχίες και εκμεταλλεύονται τις ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα μια ασφαλιστική να καταφύγει στην Αστυνομία και να παραθέσει στοιχεία για πέντε τουλάχιστον υποθέσεις που την απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα.

Στις υποθέσεις αυτές υποβλήθηκαν παράπονα ότι οι εμπλεκόμενοι οδηγοί τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη αλλά και φυσικοθεραπεία, ενώ στην ουσία δεν έπαθαν το παραμικρό. Από τις έρευνες και εξετάσεις της ασφαλιστικής διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι στα τροχαία είχαν βγει από τα οχήματά τους χωρίς καμιά γρατσουνιά, ωστόσο στη συνέχεια βρέθηκαν τραυματισμένοι στον αυχένα κυρίως ή αλλού.

Η καταγγελία-βόμβα της ασφαλιστικής εταιρείας υποβλήθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου, ενώ ενήμεροι για την καταγγελία είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο αρχηγός Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής εταιρείας κατέθεταν επί τρεις συνεχόμενες ημέρες στο ΤΑΕ Αρχηγείου παραθέτοντας στοιχεία για διάφορες υποθέσεις.

Τώρα η Αστυνομία θα καλέσει για καταθέσεις οδηγούς που ενεπλάκησαν σε δυστυχήματα με σκοπό να ερωτηθούν κατά πόσο μετά από το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν, πού και πόσα πλήρωσαν. Επίσης έχουν παραληφθεί δεκάδες έγγραφα για αξιολόγηση που αφορούν απαιτήσεις ιδιοκτητών γκαράζ, δικηγόρων και γιατρών. Από τις έρευνες δεν αποκλείεται να προκύψει και θέμα μη έκδοσης κανονικών αποδείξεων, οπόταν ενδέχεται να εμπλακεί και ο ΦΠΑ.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Κύπρο συμβαίνουν ετησίως γύρω στις 40 χιλιάδες συγκρούσεις οχημάτων στους δρόμους, φανταστείτε τον κύκλο εργασιών που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα γκαράζ κ.ά. Όταν βρίσκονται κάποιοι επιτήδειοι και εκμεταλλεύονται καταστάσεις, σημαίνει ότι η πίτα για παρανομίες είναι αρκετά μεγάλη.

Πηγή: philenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *