Ασφαλιστική εταιρία αίρει την εγγύηση πληρωμών από την TUI Βρετανίας προς τους ξενοδόχους

Η ισπανική ασφαλιστική εταιρία Crédito y Caución (CC), που δραστηριοποιείται στην Ισπανία αλλά και σε χώρες της Ευρώπης δίνοντας στους ξενοδόχους εγγυήσεις πληρωμών από τους τουρ οπερέιτορ και τους ΟΤΑ, αποφάσισε να μηδενίσει το ποσό το οποίο καλύπτει και αποδίδεται στους ξενοδόχους μετά τη διαμονή των ταξιδιωτών, με ισχύ από τις 6 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή αναγκάζει τους ξενοδόχους να απαιτούν την καταβολή των πληρωμών από τους τουρ οπερέιτορ πριν την άφιξη του ταξιδιώτη, καθώς οι υπόλοιπες πλέον δεν καλύπτονται.

Μέχρι στιγμής, το νέο μέτρο ισχύει μόνο για το βρετανικό σκέλος του ομίλου TUI.

Η μείωση του ποσού εγγύησης σε 0 ευρώ για την TUI Βρετανίας, σημαίνει ότι εάν ο συγκεκριμένος τουρ οπερέιτορ θελήσει να συνεργαστεί με ξενοδοχεία που έχουν ασφάλιση στην Crédito y Caución, θα χρειαστεί να καταβάλλει πληρωμές πριν την άφιξη των ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία. Αυτό τινάζει στον αέρα το οικονομικό μοντέλο με το οποίο λειτουργούν οι παραδοσιακοί τουρ οπερέιτορ.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της ασφαλιστικής μπορεί να αποτελεί μια προειδοποίηση ή μια στρατηγική διαπραγμάτευσης με τον μεγάλο τουρ οπερέιτορ. Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις ώστε να επιλυθεί η κατάσταση. 

Επιπλέον, ο αντίκτυπος της απόφασης αυτής είναι παγκόσμιος καθώς ισχύει για ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες, στα Κανάρια, στην υπόλοιπη Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη, την Καραϊβική και αλλού, τα οποία είναι ασφαλισμένα στην εταιρία αυτή

Πηγή:tornosnews.gr/Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *