Ασφαλιστική εταιρία παραδέχθηκε ότι παραβίασε το νόμο 303.000 φορές μέσα σε τρία χρόνια !

Η αυστραλιανή εταιρεία Clearview που προσφέρει ασφάλειες ζωής, παραδέχθηκε ότι παρέβη το νόμο 303.000 φορές μέσα σε περίοδο τριών ετών, πραγματοποιώντας ισάριθμες πιεστικές κλήσεις προς ενδεχόμενους πελάτες από τα τηλεφωνικά της κέντρα.
Εδώ και δεκαετίες, ο νόμος απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες να καλούν πολίτες στο τηλέφωνο χωρίς πρώτα να τους έχουν στείλει γραπτό έντυπο με πληροφορίες για τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχουν.
Η Clearview ξεκίνησε από το τμήμα ασφαλειών ζωής της NRMA και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την BUPA. Μεταξύ 2013 και 2016 η εταιρεία επικοινώνησε με 250.000 πελάτες της μητρικής BUPA προσπαθώντας να τους πουλήσει ασφάλειες ζωής και άλλα παραπλήσια προϊόντα, ενώ στη συνέχεια αγόρασε επιπλέον βάσεις δεδομένων με ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας πελατών.
Όπως αποκαλύφθηκε από την επιτροπή Australian Securities and Investment Commission (ASIC), η Clearview στόχευε σε ευάλωτους ανθρώπους από χαμηλά κοινωνικό-οικονομικά στρώματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι της εταιρείας τους πίεζαν να αγοράσουν μη συμφέρουσες ασφάλειες ζωής ή ατυχημάτων παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν.
Ο Greg Martin, chief risk officer της Clearview παραδέχθηκε πως η εταιρεία έκανε λάθος, ενώ δήλωσε πως δεν γνώριζαν ότι παραβίαζαν το νόμο περί «ψαρέματος» πελατών. Τέλος, αποκάλυψε πως μόνο 25.000 από τις κλήσεις οδήγησαν σε πωλήσεις προϊόντων.
Μετά από τις αποκαλύψεις, η εταιρεία σταμάτησε τις δραστηριότητες άμεσης πώλησης ασφαλειών, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η μετοχή της έπεσε στο $1,02 που είναι η χειρότερη επίδοση εδώ και ένα χρόνο.
Πηγή: neoskosmos.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *