Ασφαλιστική Εταιρία στη Γαλλία τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από επίθεση ransomware. Απαιτούν λύτρα οι χάκερς;

Η Mutuelle Nationale des Hospitaliers (MNH), μια ασφαλιστική εταιρεία στη Γαλλία που εξυπηρετεί  επαγγελματίες του τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας, αναγκάστηκε πρόσφατα να αναστείλει την λειτουργία της  μετά από μια επίθεση ransomware που στόχευε  τα συστήματα πληροφορικής της.

Η επίθεση ransomware έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου, αναγκάζοντας τη MNH να θέσει  τον ιστότοπό της εκτός σύνδεσης  με μια ειδοποίηση που επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση . Η ασφαλιστική εταιρία ενημερώνει με  ανακοίνωση  της ότι  λόγω της κυβερνοεπίθεσης  διέκοψε τις δραστηριότητές της και για λόγους ασφαλείας, και ΄ότι έχει αποσυνδέσει τα  συστήματα των  υπολογιστών της , ιστοσελίδες και τηλεφωνικές πλατφόρμες.

«Η  MNH δέχεται επίθεση στον κυβερνοχώρο από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021. Τα συστήματα υπολογιστών αποσυνδέθηκαν για λόγους ασφαλείας. Οι ιστότοποί μας καθώς και η τηλεφωνική μας πλατφόρμα, δεν είναι προσωρινά διαθέσιμα » ανέφερε  ο Gérard Vuidepot, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MNH.

Την Τρίτη, η MNH έκανε ενημέρωση σχετικά με την επίθεση ransomware, δηλώνοντας ότι η “μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση” την ανάγκασε να αποσυνδέσει το δίκτυο των  υπολογιστών της καθώς και όλες τις εφαρμογές της εταιρίας. Η εταιρία ανέφερε ότι οι ομάδες τεχνικών εργάζονταν όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουν τα επηρεαζόμενα συστήματα και να επανεκκινήσουν τις εργασίες  το συντομότερο 

“Οι τεχνικές ομάδες  εργάζονται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τη βοήθεια εξωτερικών ειδικών για να διασφαλίσουν το σύστημα αμοιβαίας πληροφόρησης, τα δεδομένα των μελών μας και να ξεκινήσουν την αποκατάσταση που είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας. Η διαδικασία αποκατάστασης είναι μακρά και κουραστική, ωστόσο τα αποτελέσματα που αποκτήθηκαν κατά τα πρώτα στάδια αυτού του έργου είναι ενθαρρυντικά.

“Θα θέλαμε να ανανεώσουμε τη συγγνώμη μας στα μέλη και τους συνεργάτες μας για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι οι αποζημιώσεις και οι υπηρεσίες, των μελών μας, θα εξυπηρετηθούν ξανά το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο Bleeping Computer από έναν ερευνητή ασφαλείας, οι χάκερς πίσω από την επίθεση ransomware επιδιώκουν τώρα από την εταιρία  την πληρωμή  λύτρων, προειδοποιώντας την να μην εμπλέξουν τις αρχές επιβολής του νόμου και να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω ενός λογαριασμού Protonmail. 

Πηγή: teiss.co.ukΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *