Ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες κυρίαρχα κανάλια διανομής ασφάλισης Γενικής Αστικής Ευθύνης

Στοιχεία για τον κλάδο “Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης” που αφορούν το 2019 παρουσιάζει μελέτη της Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με την μελέτη  το πλήθος των ασφαλιστικών συμβολαίων στο κλάδο το 2019 ήταν 139.699 , από τα παραπάνω συμβόλαια δηλώθηκαν  9.626 ζημιές ,πληρώθηκαν αποζημιώσεις 3.051.160 ευρώ και το απόθεμα  εκκρεμών αποζημιώσεων για τις παραπάνω ζημιές στο τέλος του 2019 έφτανε τα 15.159.449 ευρώ.

Κανάλια διανομής 

Η έρευνα της κατανομής της παραγωγής ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων συμβολαίων) έτους 2019 ανά κανάλι διαμεσολάβησης αναδιαρθρώθηκε, σε πλήρη εναρμόνιση με τον Ν. 4583/2018 «Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων».

Τα κανάλια διαμεσολάβησης που έχουν οριστεί ως προς την μορφή συνεργασίας τους (ίδιος ορισμός για όλες τις έρευνες της ΕΑΕΕ) αναφέρονται ως εξής: δίκτυα & πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας, πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας, μεσίτες ασφαλίσεων, συνεργασία με τράπεζες (bancassurance), απευθείας πωλήσεις (πωλήσεις μέσω αλληλογραφίας, ασφαλιστικών υπαλλήλων, διαδικτύου, τηλεφωνικών κέντρων), διαμεσολαβητές δευτερεύουσας δραστηριότητας (των οποίων η κύρια δραστηριότητα δεν είναι η διανομή ασφαλιστικών προϊόντων).

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης για το σύνολο των καλύψεων αστικής ευθύνης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (32,1% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την αποκλειστική συνεργασία με δίκτυα και πράκτορες (29,6% αντίστοιχα).

Αναλυτικά η μελέτη εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *