Ασφαλιστικοί όμιλοι “ξεφορτώνονται” μονάδες ασφάλισης ζωής. Η Allstate πουλά στην Blackstone

Το επενδυτικό fund Blackstone Group Inc. συμφώνησε να αγοράσει την Allstate Life Insurance Co. από την Allstate Corp. έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Allstate Life Insurance Co. κατέχει περίπου το 80%, ή 23 δισεκατομμύρια δολάρια, των αποθεματικών ζωής και προσόδων της Allstate. Οι εταιρίες αναμένουν να κλείσουν τη συμφωνία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη συναλλαγή καθώς η Blackstone συνεχίζει να αναπτύσσει την ασφαλιστική της δραστηριότητα”, δήλωσε ο Gilles Dellaert, επικεφαλής της Blackstone Insurance Solutions.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρίες έχουν αρχίσει να αγοράζουν επιχειρήσεις ασφάλισης ζωής και προσόδων. Την περασμένη εβδομάδα, η Sixth Street Partners ανακοίνωσε συμφωνία για την αγορά της  επιχείρησης ασφάλισης ζωής Talcott Resolution για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και άλλοι τύποι χρηματοπιστωτικών εταιριών αγόρασαν τμήματα ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και προσόδων, ακόμη και ολόκληρες λειτουργικές μονάδες, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες μειώνουν  την εστίασή τους σε προϊόντα ζωής και εκποιούν μονάδες αφού  τα χαμηλά  επιτόκια  μειώνουν   τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών.

Η Allstate ανέφερε  ότι η μονάδα ασφάλισης ζωής είχε καθαρή ζημιά 23 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Πηγή:  foxbusiness.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *