Ασφαλιστικό πιστοποιητικό για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Την καταπολέμηση του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής στην Ελλάδα, μέσω του θεσμού του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για τις επιχειρήσεις, εκφράζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία .

“Εκτιμούμε ότι η εισφοροδιαφυγή αυτή τη φορά, μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά με ένα νέο μίγμα εστιασμένων ελέγχων και θεσμικών εργαλείων”, σημείωσε ο υπουργός, αναφέροντας τη ριζική αναδιοργάνωση και λειτουργία του ΣΕΠΕ στο πρότυπο του ΣΔΟΕ (με τη συνδρομή και της Οικονομικής Αστυνομίας) και τη νέα στρατηγική εστιασμένων ελέγχων σε τομείς υψηλής παραβατικότητας.

Στην πάταξη των φαινομένων παραβατικότητας θα συμβάλλουν, όπως είπε, και νέα θεσμικά εργαλεία, όπως η καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού σε όλες ανεξαιρέτως της επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες. Ο νέος αυτός θεσμός, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, θα λειτουργήσει ως συμπληρωματικό ελεγκτικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, καλύπτοντας ένα κενό δεκαετιών ως προς τον έλεγχο των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα υπογράφεται από λογιστές που θα έχουν ποινικές και διοικητικές ευθύνες για την ακρίβεια των δηλώσεών τους.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *