ΑΤΕ Ασφαλιστική : Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι €250 εκατ., και το νέο Δ.Σ.

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 250 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Αγροτική Ασφαλιστική, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής συνέλευσης της Εταιρείας.

Η αύξηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (P.S.I plus) που είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση του αποτελέσματος του 2011.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Αγροτική Ασφαλιστική, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματά της, παρουσίασε κέρδη προ φόρων για το Α’ 6μηνο του 2012 ύψους 23,4 εκατ. ευρώ, έναντι 13,7 εκατ Ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 21,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και ανήλθαν στο ύψος των 16,5 εκ. ευρώ έναντι 21 εκ ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικού κατά το 6μηνο 2012 μειώθηκαν σε ποσοστό 31,3%, λόγω μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων και των ονομαστικών μισθών κατά το προηγούμενο έτος.

Τέλος, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Σεπτεμβρίου, εξελέγη και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο λόγω λήξεως της θητείας του προηγούμενου, η σύνθεση του οποίου έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Σπυρίδων Παπασπύρου
Α’ Αντιπρόεδρος: Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου
Β’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Φιλίππου
Δ/νων Σύμβουλος: Ιορδάνης Χατζηιωσήφ
Μέλος: Σπυρίδων Κολιάτσας
Μέλος: Ιωάννης Ρόκκας
Μέλος: Παναγιώτης ΑλεξάκηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *