ΑΤΕ Ασφαλιστική :Κέρδη ύψους €12,2 εκατ. μετά από φόρους το α’ 3μηνο 2013

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική ξεκίνησε ελπιδοφόρα το 2013 εμφανίζοντας κατά το α’ 3μηνο κέρδη ύψους €12,2 εκ. μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους €9,8 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,5%.

Η αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό α΄3μηνο του 2012 οφείλεται, κυρίως στην μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 19%, ενώ μειωμένες κατά 6,8% ήταν και οι δαπάνες του προσωπικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας για το α’ 3μηνο του 2013 ανήλθε στο ύψος των €37,2 εκ. έναντι €41,4 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη κατά 10%.

Σημειώνεται ότι η συνολική μείωση των ασφαλίστρων της αγοράς για το ίδιο διάστημα, ανήλθε στο 13,2%.

Η μείωση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ζωής και ειδικότερα στα Ομαδικά Αποταμιευτικά Προγράμματα που λόγω της οικονομικής συγκυρίας υφίστανται μεγάλες πιέσεις ενώ στον κλάδο αυτοκινήτων και στους λοιπούς κλάδους, η μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων δεν ξεπερνά το 3%, με τάσεις σταθεροποίησης.

Το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε στο ύψος των €26 εκ. έναντι €31,6 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (-17,6%).

Η καθαρή θέση της Εταιρείας, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 08.03.2013 από το βασικό μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, διαμορφώθηκε την 31.3.2013 στο ύψος των €33,5 εκ.

Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις καθώς και η πορεία της Εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους παρά το δυσμενές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από τη Διοίκηση για το 2013, τόσο από πλευράς ύψους ασφαλίστρων όσο και από πλευράς αποτελεσμάτων.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. μα φυσικα, με μειωση παραγωγης, αυξηση κερδων!!! επισης, και μαλλον χειροτερα, ολες οι ασφαλιστικες εταιρειες του κοσμου,εχουν ενα combined ratio στο 3,5% εως 5% της παραγωγης τους.

    πως γινεται με 37,2 εκατ. ευρω να εχεις 12,2 εκατ. ευρω κερδη η εστω, 9,8 εκατ. ευρω καθαρα! και μαλιστα με μειωση παραγωγης?

    αστεια πραγματα.. το κακο ειναι οτι ολος ο τυπος, που αναμεταδιδει την ειδηση αμασητη ,δεν μπαινει καν στον κοπο να ρωτησει αυτους που του την εστειλαν.
    ομως, στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *