Αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι ασφαλίσεις από διαδικτυακούς κινδύνους στην Ευρώπη

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) με τίτλο «Διαδικτυακοί κίνδυνοι  για τους ασφαλιστές – προκλήσεις και ευκαιρίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: 
Η αυξανόμενη συχνότητα και πολυπλοκότητα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ο γρήγορος ψηφιακός μετασχηματισμός και η αυξημένη χρήση μεγάλων δεδομένων και cloud computing καθιστούν τους ασφαλιστές όλο και πιο επιρρεπείς σε απειλές στον κυβερνοχώρο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το ύψος των εμπιστευτικών ασφαλιστικών πληροφοριών των κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Από την άλλη πλευρά, η ψηφιακή οικονομία και η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρουν ευκαιρίες στους ασφαλιστές από τον  κυβερνοχώρο. Οι κατάλληλες καλύψεις ασφάλισης στον κυβερνοχώρο μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη διαχείριση των κινδύνων στο κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί. Μια καλά ανεπτυγμένη αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία.
Όσον αφορά την αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, η έκθεση διαπιστώνει ότι, παρόλο που εξακολουθεί να είναι μικρή, ο ευρωπαϊκός κλάδος ασφάλισης στον κυβερνοχώρο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με αύξηση κατά 72% το 2018 όσον αφορά τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για τους ασφαλιστές που εξετάστηκαν στην έκθεση, 295 εκατ. Ευρώ το 2018 σε σύγκριση με 172 εκατ. Ευρώ το 2017.

 
Αναλυτικά η έκθεση 

Cyber Risk for Insurers – Challenges and OpportunitiesΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *