Αυξάνονται ραγδαία η online πωλήσεις-αγορές στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχει η Έκθεση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την αγορά υπηρεσιών μέσω διαδικτύου που αφορά και τον ασφαλιστικό κλάδο και τις online ασφάλειες .
Ειδικότερα, σε ειδικό τμήμα της ετήσιας έκθεσης για το ελληνικό εμπόριο το 2013, του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Βασίλη Κορκίδη και σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ άλλων σημειώνεται:
– Πάνω από 3.000 εταιρείες έχουν πλέον ως κύρια δραστηριότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας.
– Το 2013 περίπου 2,5 εκατ. Έλληνες (περίπου το 40% των χρηστών) ετησίως αγοράζουν on-line υπηρεσίες – προϊόντα αξίας περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μόνο το 61% των αγορών πραγματοποιήθηκε από ελληνικά sites (σε αντίθεση με την τάση των ευρωπαϊκών χωρών, που το 80% των αγορών είναι από εθνικά – τοπικά sites).
– Σήμερα στην Ελλάδα, διακινούνται περίπου 200 εκατ. τιμολόγια που αφορούν συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων αξιοποιεί τα e-τιμολόγια κυρίως μέσω παρόχων υπηρεσιών e-τιμολόγησης.
– Ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος που αφιερώνει κάποιος online στην Ελλάδα φτάνει τις 10 ώρες, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 500.000 αναζητήσεις στο Internet. Η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, 8 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό διείσδυσης του Διαδικτύου στα PC.
Πηγή: www.infocom.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *