Αυξήθηκε ο δείκτης ζημιών μειώθηκε το κόστος, στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Αν και ο μέσος δείκτης ζημιών (Loss ratio) στην ασφάλιση αυτοκινήτου του 2017 αυξήθηκε κατά μιάμιση μονάδα, μειώθηκε το μέσο κόστος ζημιών το ίδιο έτος έναντι του 2016, όπως προκύπτει από την ετήσια στατιστική έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλισης αυτοκινήτου της Ενωσης κ. Δημήτρης Ζορμπάς τα στοιχεία αυτά προέρχονται από 28 ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ένωσης με εκτιμώμενο αθροιστικό μερίδιο αγοράς 87%, οι οποίες άσκησαν τους κλάδους ασφάλισης αυτοκινήτων κατά την διάρκεια του 2017.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων του έτους 2017 ήταν 1,06 δισ. € αυξημένη κατά 2,7% σε σχέση με το 2016. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν παραγωγή 2,1 δισ. €, αυξημένη κατά 2,9% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Σχετικά με το πλήθος των ασφαλισμένων οχημάτων το 2017 το 70% είναι επιβατικά και ταξί , το 14% είναι φορτηγά, αγροτικά και λεωφορεία και το 15% μοτοσυκλέτες.
Σχετικά με την συχνότητα το 2017 ανα κατηγορία ασφαλισμένων οχημάτων ,το 10,66% αφορούσε επιβατικά και ταξί , το 10,92% φορτηγά, αγροτικά και λεωφορεία και το 2,72% μοτοσυκλέτες.

Δείτε αναλυτικά την στατιστική έρευνα εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *