Αυστηρή νομοθεσία για τις ψευδείς αξιώσεις φέρνει μεγάλη μείωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Νομοθετικές ρυθμίσεις για την εξάλειψη των ψευδών δηλώσεων σε αξιώσεις αποζημιώσεων συνέβαλαν ώστε να μειωθούν τα ασφάλιστρα ασφάλισης αυτοκινήτων κατά £ 100 τους τελευταίους τρεις μήνες στην Μεγάλη Βρετανία,σύμφωνα με το site σύγκρισης τιμών Comparethemarket.com.

Σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης  με την νέα νομοθεσία θα “εξασφαλίζεται ότι οι ψευδείς ή υπερβολικοί ισχυρισμοί  για υλικές ζημιές δεν θα είναι πλέον εύκολο να πληρωθούν”

Η νομοθεσία, θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τον Απρίλιο του 2020, αλλά σύμφωνα με την  ασφαλιστική αγορά, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να μειώνουν τα ασφάλιστρα εν αναμονή χαμηλότερων πληρωμών για αποζημιώσεις.

Η σύγκριση της αγοράς ανέφερε ότι το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτων τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν £ 790 αλλά έκτοτε μειώθηκε στα £ 690.

Ο νόμος για την αστική ευθύνη ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται οι αξιώσεις για τροχαία ατυχήματα. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης να μεταρρυθμίσει τα ποσοστά που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεγάλων αποζημιώσεων σε σοβαρές αξιώσεις για σωματικές βλάβες.

Πηγή: theguardian.com
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *