Αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας της Euroins Romania από την εποπτική αρχή της χώρας

Το Συμβούλιο της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) αποφάσισε να αποσύρει την άδεια λειτουργίας της Euroins Romania, επισημαίνοντας τα σημάδια της κατάστασης αφερεγγυότητας της εταιρείας.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ASF σημειώνοντας τα εξής :

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προωθήσει από την ASF αίτημα για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας και τον διορισμό του Ταμείου Εγγύησης Ασφαλισμένων (FGA) ως προσωρινού διαχειριστή της εταιρείας, με καθήκον να διασφαλίζει τη διαχείριση και διαχείριση της δραστηριότητας του ασφαλιστή και της λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διατήρηση της κληρονομιάς. Τα καθήκοντα της διοίκησης της εταιρείας αναστέλλονται με νόμο. Η θητεία της FGA λήγει με το διορισμό του δικαστικού εκκαθαριστή.

Από τις 30.06.2022, η εταιρεία δεν διαθέτει επιλέξιμα κεφάλαια για κάλυψη SCR, κατάσταση που διατηρείται από τις 30.09.2022. Για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR), απαιτούνται κεφάλαια ύψους 2,19 δισεκατομμυρίων lei και για την κάλυψη του MCR, κεφάλαια ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων lei. Η απόφαση για ανάκληση της άδειας ελήφθη υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες η κατάσταση της Euroins Romania δεν καθιστά αξιόπιστη για την εφαρμογή διαδικασίας εξυγίανσης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *