Αφιέρωμα του “CEO Magazine” στον Ταξιάρχη Κωνσταντόπουλο, που ξεκίνησε την αυτόνομη εταιρική πορεία της Carglass στην Ελλάδα και τώρα είναι CEO στην Belron UK

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες μάνατζερ στον ασφαλιστικό κλάδο που αναδείχθηκαν στην χώρα ως στελέχη θυγατρικών ασφαλιστικών ομίλων στην Ελλάδα που στην συνέχεια αξιοποιήθηκαν από τους ομίλους και εκτός Ελλάδος και συνεχίζουν  σε  ηγετικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Μια ακόμη περίπτωση Ελληνα μάνατζερ , με έμμεση σχέση με τον ασφαλιστικό κλάδο ,  είναι αυτή του Ταξιάρχη Κωνσταντόπουλου που το 2006 ανέλαβε για λογαριασμό του πολυεθνικού ομίλου Belron ( επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων)  να κάνει αυτόνομη εταιρική πορεία στην Ελλάδα της Garglass, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchise.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Από το 2015 ο Ταξιάρχης Κωνσταντόπουλος μετακινήθηκε από την ελληνική θυγατρική της  Belron την Cargllas Ελλάδος στην θυγατρική του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το “CEO Magazine”, μια διεθνή  έκδοση για τους πιο επιτυχημένους ηγέτες, στελέχη, επενδυτές και επιχειρηματίες στον κόσμο, έχει ένα αφιέρωμα στον Έλληνα μάνατζερ. με τίτλο “The Care Factor: Ταξιάρχης Κωνσταντόπουλος” και μεταξύ άλλων αναφέρει: 

“Ο Ταξιάρχης Κωνσταντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Belron UK που εμπορεύεται ως Autoglass και Laddaw, δεν αρκείται απλώς ως κορυφαίος ειδικός στην αγορά στον τομέα επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων, έχει μια αποστολή να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Για να το θέσουμε διπλωματικά, η Ελλάδα δεν ήταν το ιδανικό μέρος για επιχειρηματική δραστηριότητα στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2007-2008, καθώς η κυβέρνηση αντιμετώπιζε μια κρίση δημόσιου χρέους, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατρακύλησε, οι χρεοκοπίες εκτοξεύτηκαν και οι κοινωνικές αναταραχές έφτασαν στο σημείο βρασμού .

Μέχρι το 2014, η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση που έμοιαζε με την κατάθλιψη – η ανεργία κυμαινόταν γύρω στο 25%, ενώ περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, μετά βίας.

Μέσα σε αυτή την επιχειρηματική ερημιά, ο Ταξιάρχης Κωνσταντόπουλος όχι μόνο “επέζησε” στα άγονα χρόνια, αλλά και “άνθισε” σε μια από τις σπάνιες ιστορίες επιτυχίας της χώρας κατά τη θητεία του ως Γενικός Διευθυντής της εταιρείας επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων Carglass – θυγατρική της κορυφαίας πολυεθνικής στον κλάδο Η Belron UK δραστηροποιείται ως Autoglass® και Laddaw®.

Ο θρίαμβος του κ. Κωνσταντόπουλου εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να χαρακτηριστεί  από θάρρος και όραμα.

«Ήταν ένα ταξίδι που δεν θα άλλαζα », λέει ο Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μπήκε στην ελληνική επιχείρηση το 2006. «Ήμουν 36 ετών και το βρήκα μια μεγάλη ευκαιρία προσωπικής εξέλιξης, αλλά είχα και τη φιλοδοξία.

«Η Carglass ήταν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, προερχόμενη από ένα franchise, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς για τον όμιλο. Και το έκανε, εστιάζοντας στη δέσμευση, τις εξελίξεις των ανθρώπων, την εξυπηρέτηση πελατών και την επιχειρηματικότητα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για την ελληνική οικονομία. Γίναμε πολύ καινοτόμοι. Δουλέψαμε ως ομάδα. Και η ελληνική επιχείρηση έγινε σημείο αναφοράς όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών».

Οι προσπάθειές του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον μητρικό όμιλο Belron. Μετά την επιτυχή εφαρμογή των επενδυτικών προγραμμάτων της εταιρείας στην Carglass και την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων με βασικούς εταίρους του κλάδου, ο Κωνσταντόπουλος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Autoglass τον Φεβρουάριο του 2015. Είναι μια εταιρεία που εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο αυτοκινητιστές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, κάνοντας είναι ένας κορυφαίος ειδικός στην αγορά σε αυτές τις περιοχές.”

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα στη πηγή: CEO MagazineΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *