Αχτσιόγλου : Ενεργοποιείται σύντομα η ρύθμιση των 120 δόσεων παλαιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία


Σύντομα, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία

Αυτό ανέφερε η υπουργός Εργασίας κ Αχτσιόγλου σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου οι εκπρόσωποι της διοίκησης τους ζήτησαν την άμεση ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως προβλέπεται άλλωστε από το άρθρο 15 του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι, σύντομα, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, η αυστηροποίηση των μέτρων θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντικίνητρα κατά της παραβατικότητας αλλά, κυριότερα, με μειώσεις των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στους συνεπείς εργοδότες. Ειδικότερα, έθεσε επιγραμματικά τα εξής θέματα:

1. Ένταξη στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού για ασφαλιστικές οφειλές εργοδοτών
2. Εξορθολογισμός και διορθώσεις εισφορών
3. Επιβολή πλαφόν σε φόρους και εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών με «κόφτη» στο 50-55%
4. Αναγνώριση και επιβράβευση της εργοδοτικής συνέπειαςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ) ΟΧΙ ΕΜΑΣ! ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΙΑ ΟΛΟΙ! ΛΟΙΠΟΝ: Π.Ρ.Ι.Ν. ΒΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΔΗΘΕΝ) “ΟΦΕΙΛΩΝ”, ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ Π.Ρ.Ω.Τ.Α. Ο.Λ.Α. ΤΑ ΠΟΣΑ (ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ) ΓΙΑ Ι/Φ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ Π.Α.Ρ.Α.Ν.Ο.Μ.Ω.Σ. ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ Ο ΟΑΕΕ ΣΤΟΥΣ (ΜΗ-)ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΟΚΙΖΕΙ??? ΟΠΩΣ (ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ) ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (ΜΗ-)ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ Α.Δ.Υ.Ν.Α.Τ.Ο.Υ.Σ.Α.Ν. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ Π.Α.Ρ.Α.Ν.Ο.Μ.Α./Α.Ν.Τ.Ι.Σ.Υ.Ν.Τ.Α.Γ.Μ.Α.Τ.Ι.Κ.Α. ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ “ΚΛΑΣΕΙΣ” ΣΑΣ – ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ Ο.Υ.Δ.Ε.Μ.Ι.Α. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΕ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΤΕ, Π.Α.Ρ.Α.Ν.Ο.Μ.Ω.Σ. Π.Α.Λ.Ι., ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ Υ.Γ.Ε.Ι.Α.!!! ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΧΑΤΕ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ…), ΤΟΤΕ ΚΑΙ Μ.Ο.Ν.Ο. Τ.Ο.Τ.Ε., ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΤΕ ΜΕΣΩ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ (ΕΦ’ ΟΣΟΝ, ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΖΑΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ Π.Ρ.Α.Γ.Μ.Α.Τ.Ι.Κ.Ω.Ν. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ “ΟΦΕΙΛΕΤΗ”!!! ΛΟΙΠΟΝ, ΣΒΗΣΤΕ Π.Ρ.Ω.Τ.Α. Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ Ι/Φ ΚΑΛΥΨΗ, ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΒΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ, ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΣΟ (ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ)!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *