Αύξησε τα κέρδη στο εξάμηνο η ΑΤΕ Ασφαλιστική

Παρά τη μείωση κατά 4,3% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων, η ΑΤΕ Ασφαλιστική πέτυχε αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 6,2% στο εξάμηνο του 2013. Οι αποζημιώσεις ανήλθαν στα 51,5 εκατ., μειωμένες κατά 16,8%.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, συνεχίζοντας τις σημαντικές επιδόσεις της, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα κατά το α΄ εξάμηνο του 2013, εμφανίζοντας κέρδη ύψους €23,7 εκατ. μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους €22,3 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2%.
Η αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο του 2012, οφείλεται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 10,5% περίπου αλλά και στην αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, ενώ το Τεχνικό Αποτέλεσμα εξακολουθεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της εταιρίας.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρίας για το α΄ εξάμηνο του 2013, ανήλθε στο ύψος των €75,6 εκατ. έναντι €78,9 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη κατά 4,3%.

Στον Κλάδος Ζωής, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 24% στα συνολικά ασφάλιστρα της εταιρίας, παρουσιάζεται μείωση των ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων κατά 5% περίπου, ενώ η μείωση στους Γενικούς Κλάδους είναι οριακή, γεγονός που φανερώνει την τάση σταθεροποίησης της παραγωγής.

Το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε στο ύψος των €51,5 εκατ. έναντι €62 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (-16,8%).

Ο Μικτός Δείκτης Ζημιών (Combined Ratio) που απεικονίζει τη σχέση ζημιών, εξόδων και προμηθειών προς τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα, ανήλθε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 66%, ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Η καθαρή θέση της εταιρίας, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 8/3/2013 από το βασικό μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, διαμορφώθηκε στις 30/6/2013 στο ύψος των €47,4 εκατ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *