Αύξηση κατά 4,92% στα τροχαία με ανασφάλιστα αυτοκίνητα το Α τρίμηνο του 2019

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους και να προκαλούν ατυχήματα, παρά την ηλεκτρονική διασταύρωση και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί τον Μάιο του 2018.
Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από την επιβολή των προστίμων και παρά τις φήμες που έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών οτι θα γίνει νέα αιφνιδιαστική ηλεκτρονική διασταύρωση μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενέργεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτου , που δηλώνονται οι ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο αριθμός αναγγελίας ζημιών με ανασφάλιστα έφτασε τις 533 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2018 ήταν 508.

Δηλαδή υπάρχει αύξηση 4,92% στο πρώτο τρίμηνο του 2019 συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2018.

Αυτό δείχνει ότι συνεχίζει να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορεί και τα πρόστιμα οδηγούν μόνο σε πρόσκαιρη ασφάλιση.

Όπως είχε ανακοινωθεί πέρυσι, από την πρώτη και μοναδική ηλεκτρονική διασταύρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που επιβλήθηκε πρόστιμο στους ιδιοκτήτες τους  και κλίθηκαν να τα ασφαλίσουν ήταν 436.653.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *