Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 220,1 δισ. ευρώ το 2020 στην ασφαλιστική βιομηχανία της Γερμανίας

Και στους τρεις κλάδους ασφάλισης  οι ασφαλιστικές εταιρίες στη Γερμανία παρουσίασαν  το 2020 αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά  220,1 δισεκατομμύρια ευρώ ( ποσοστό 1,2%) σε σύγκριση με προηγούμενο οικονομικό έτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών της Γερμανίας (GDV), Wolfgang Weiler, οι προοπτικές για  χαλάρωση των περιορισμών κατά την άνοιξη μαζί με την σημαντική πρόοδο στην εκστρατεία εμβολιασμού δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί  και «υπό αυτές τις συνθήκες, ο ασφαλιστικός τομέας κοιτάζει μπροστά με συγκρατημένη αισιοδοξία», δήλωσε ο Weiler.

Ειδικότερα ο σύνδεσμος των ασφαλιστικών εταιριών της Γερμανίας  προβλέπει αύξηση της παραγωγής του κλάδου ζωής κατά 2% για το 2021. Αντίθετα για τον κλάδο ασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων οι προβλέψεις είναι πιο συγκρατημένα φέτος με προβλεπόμενη αύξηση περίπου 1,5%.

«Μετά την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους ρυθμούς ανάπτυξης» σημείωσε ο Weiler 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από  την GDV, κατά την ετήσια συνέντευξη την περασμένη Τετάρτη,  οι  ασφαλίσεις  ζωής επλήγησαν σοβαρά στην διάρκεια της κρίσης της πανδημίας και ο αριθμός των νέων συμβολαίων μειώθηκε κατά 12% το 2020.

Στις ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων η παραγωγή αυξήθηκε κατά  2,1% στα 74,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην ασφάλιση αυτοκινήτων πολλές ασφαλιστικές  επέτρεψαν η μείωσαν  τα ασφάλιστρα λόγω της περιορισμένης της χρήσης τους από τις απαγορεύσεις. Οι πληρωμές από αξιώσεις στις ασφάλειες περιουσίας  και ατυχημάτων μειώθηκαν συνολικά 2,5% το 2020.

Ωστόσο τα δύο lockdown πού έχουν γίνει μέχρι τώρα  ήταν ιδιαίτερα δαπανηρά  όσον αφορά την ακύρωση εκδηλώσεων και το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα για ιδιωτικούς ασφαλιστές υγείας αυξήθηκαν κατά 3,8% το 2020 σε 42,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό, 38,4 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από ασφάλιση υγείας (+1,5 τοις εκατό). Η ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης αντιπροσώπευε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ (+31,2%), κυρίως λόγω των υψηλότερων παροχών που προέκυψαν από τις νομικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος μακροχρόνιας περίθαλψης.

Οι ασφαλιστικές παροχές που καταβλήθηκαν από ιδιωτικούς ασφαλιστές υγείας αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 30,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, 28,4 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από ασφάλιση υγείας και 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ από ασφάλιση μακροχρόνιας περίθαλψης.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *