Αύξηση στο μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου το 2023 σύμφωνα με το Insurancemarket

Το insurancemarket, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημοσιεύει για 5η συνεχή χρονιά το ετήσιο Report του.

Το insurance report είναι βασισμένο στις αναζητήσεις και τις επιλογές των 5.000.000+ χρηστών της πλατφόρμας, που αξιοποίησαν τις υπηρεσίες της από το οποίο προκύπτουν τα παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το μέσο ασφάλιστρο αυξήθηκε!

Σύμφωνα με στοιχεία του insurancemarket, το 2023 το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου ήταν 144,8€/έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής ήταν 81,6€/έτος!*

Αυτό σημαίνει μικρή, αλλά όχι αμελητέα αύξηση, σχεδόν 4% σε σχέση με το 2022.

Μετά την πανδημία και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η τιμή των ασφαλίστρων άρχισε πάλι να ανεβαίνει σταδιακά. Ο λόγος αυτής της αύξηση των ασφαλίστρων οφείλεται στην αύξηση των ατυχημάτων αλλά και την αύξηση στην τιμή των ανταλλακτικών.

Η αύξηση των ζημιών λοιπόν, σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού και την έλλειψη πρώτων υλών λόγω της εφοδιαστικής κρίσης, οδήγησαν στην άνοδο των ασφαλίστρων.

*αφορά το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου / μηχανής για τα βασικά πακέτα

Η ζήτηση στη μικτή ασφάλεια αυξήθηκε!

Η μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους οδηγούς, με αύξηση της τάξης του 19% στην αγορά μικτής ασφάλισης το 2023 σε σχέση με το 2022.

Φαίνεται λοιπόν ότι η τάση των οδηγών είναι να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, για όσες περισσότερες περιπτώσεις ζημιάς γίνεται. Και η ασφάλεια για Ίδιες Ζημιές (δηλαδή η μικτή ασφάλεια) είναι η πληρέστερη κάλυψη για ένα όχημα. Αυτό γιατί, με αυτό το πακέτο, καλύπτονται οι ζημιές που προκάλεσε ο οδηγός στο όχημά του με δική του ευθύνη, αρκεί οι ζημιές αυτές να προκλήθηκαν αποκλειστικά από αμέλεια.

Αξίζει λοιπόν να σκεφτείς την περίπτωση της μικτής ασφάλειας, αν έχεις καινούργιο ή ακριβό αυτοκίνητο, κινείσαι σε περιοχή με υψηλό ρίσκο ατυχημάτων ή δεν έχεις το κεφάλαιο να πληρώσεις μια μεγάλη ζημιά.

Η αύξηση στη μικτή ασφάλεια υπολογίστηκε βάσει των μέσων τιμών των ασφαλίστρων που έλαβαν οι πελάτες που ολοκλήρωσαν αγορά μικτής ασφάλισης μέσω του insurancemarket τα έτη 2022 & 2023 σε συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυξήθηκαν τα συμβόλαια με οδική βοήθεια & νομική προστασία!

Η ανοδική τάση συνεχίστηκε και φέτος για την προαιρετική κάλυψη της Οδικής Βοήθειας η οποία παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των οδηγών. Το 2023 όμως, παρατηρήσαμε ότι η και προαιρετική κάλυψη της νομικής προστασίας ενδιέφερε αρκετά τους οδηγούς.

Η Οδική Βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική κάλυψη, είναι όμως πολύτιμη. Αν ακινητοποιηθεί το όχημά σου λόγω βλάβης, ελαστικών, βενζίνης ή άλλων απροόπτων, η Οδική Βοήθεια θα έρθει και σου ρυμουλκήσει το όχημα σε συνεργαζόμενο συνεργείο της ασφαλιστικής σου.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τον 4ο γηραιότερο στόλο οχημάτων στη Ευρώπη, οπότε η οδική βοήθεια είναι απαραίτητη!

Όσο για τη Νομική Προστασία, είναι επίσης μια αρκετά σημαντική προσθήκη στο συμβόλαιό σου, αφού είναι ο σύμμαχός σου σε όποια δικαστική διαμάχη προκύψει ως απόρροια ενός ατυχήματος.

Οι δημοφιλέστερες προαιρετικές καλύψεις, αφορούν την ασφάλεια αυτοκινήτου & υπολογίστηκαν με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών στο insurancemarket το 2023, σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Πρώτο στις προτιμήσεις παραμένει το ετήσιο πακέτο!

Η αυξητική τάση των συμβολαίων ετήσιας διάρκειας είχε ξεκινήσει από το 2020 και από το 2021, τα ετήσια συμβόλαια βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών έναντι της εξάμηνης, της τρίμηνης και της μηνιαίας διάρκειας.

Ο λόγος; Η ετήσια ασφάλεια έχει το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανά μήνα και είναι έως και 20% φθηνότερη από την εξάμηνη διάρκεια. Επιπλέον, στο insurancemarket υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης με έως 12 άτοκες δόσεις.

Το δημοφιλέστερο πακέτο ασφάλισης, αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου & υπολογίστηκε με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών στο insurancemarket το 2023, σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Τι έγινε στην ασφάλεια κατοικίας το 2023;

Οι κακοκαιρίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την ασφαλιστική αγορά. Μόνο από την κακοκαιρία Daniel, οι ασφαλιστικές εταιρείες κατέβαλαν αποζημιώσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Είναι λοιπόν πλέον ξεκάθαρο, ότι η ασφάλεια κατοικίας και της περιουσίας σου, είναι πιο σημαντική από ποτέ!

Στο insurancemarket, σε βοηθάμε να βρεις την καλύτερη ασφάλεια κατοικίας για τις ανάγκες σου. Με βάση λοιπόν τα συμβόλαια κατοικίας που εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας, υπήρξαν τα εξής ευρήματα:

Πάνω από τα μισά συμβόλαια κατοικίας που εκδόθηκαν ήταν για την Αττική. Δεύτερη στην έκδοση ασφάλειας κατοικίας ήρθε η Θεσσαλονίκη ενώ η Αρκαδία, η Δράμα και η Κεφαλλονιά είχαν σχεδόν μηδενικά ποσοστά.*

Οι περισσότεροι κάνουν ασφάλεια κατοικίας επειδή είναι δανειολήπτες και τους υποχρεώνει οι τράπεζα. Ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει το ύψος των ασφαλίστρων είναι η αξία του ακινήτου, η οποία διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα και την ποιότητα κατασκευής.

*Βάσει των νέων συμβολαίων που εκδόθηκαν μέσω του insurancemarket το 2023.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *