Αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης στην ασφάλιση επιχειρήσεων δείχνει έρευνα του ΕΕΑ

 Το αισιόδοξο μήνυμα της πρόθεσης αύξησης της ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με αυτό της διακράτησης  των  υφιστάμενων συμβολαίων ασφάλισης επιχειρήσεων,  καταγράφονται  στα στοιχεία της έρευνας την οποία εκπόνησε το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την Pulse.

Τα νέα ενδιαφέροντα  ευρήματα της έρευνας (Έρευνα ΕΕΑ -Χωρίς ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων το 49% των επιχειρήσεων, ασφαλισμένο το 31%) τα οποία  δίνουν ενημέρωση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχουν ως εξής:

Α. Στο ερώτημα τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον με την ασφάλισή σας οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

-το 61% δηλώνει ότι θα μείνει στα ίδια επίπεδα

-το 16% θα αυξήσει τις ασφαλιστικές καλύψεις

-το 10% θα τις μειώσει (το υπόλοιπο δηλώνει ΔΓ/ΔΑ)

Ερμηνεύοντας τα ποσοστά φαίνεται ότι η μειωμένη ρευστότητα και η στασιμότητα, λόγω πανδημίας, της οικονομίας δεν έχει επηρεάσει αρνητικά το θέμα της ασφάλισης. Επίσης στην πρόθεση αύξησης της ασφαλιστικής κάλυψης το 20% είναι άνδρες και το 11% γυναίκες. 

Β. Στο ερώτημα πρόθεση για το μέλλον που σχετίζεται με την ηλικία του επιχειρηματία και την  ασφάλιση, προκύπτει ότι οι λιγότερο ασφαλισμένοι σήμερα που είναι η ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών δηλώνει εντονότερο ενδιαφέρον να αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη. Συγκεκριμένα:

-στους επιχειρηματίες έως 30 ετών, το 25% δηλώνει ότι θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη

-στην ηλικιακή ομάδα 30-44ετών, το 15% θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη 

-στην ομάδα 45-59ετών το 17%  θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη

-στην ομάδα άνω των 60 ετών  το  11%  δηλώνει πρόθεση αύξηση την κάλυψης.

Γ. Στο ερώτημα που συσχετίζει τα έτη λειτουργίας της επιχείρησης με την πρόθεση του επιχειρηματία για το πώς μελλοντικά θα αντιμετωπίσει την ασφάλιση οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

-στις νέες επιχειρήσεις: το 10% δηλώνουν πρόθεση μείωσης της κάλυψης, το 57% δηλώνουν σταθερότητα και συνέχιση και το 15% δηλώνουν πρόθεση να αυξήσουν την ασφαλιστική κάλυψή τους. 

-στις επιχειρήσεις που λειτουργούν από 1-5 έτη: το 12% θα μειώσει, το 62% θα κρατήσει στο ίδιο επίπεδο και το 17% θα αυξήσει την κάλυψή του.

-στις επιχειρήσεις 6-10 έτη λειτουργίας: το 9% θα μειώσει, το 53% θα κρατήσει στα ίδια επίπεδα και το 16% θα αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη.

-στις επιχειρήσεις άνω των 11 ετών λειτουργίας προκύπτει ότι το 10% θα μειώσει, το 66% θα κρατήσει σταθερό και το 17% θα αυξήσει την ασφαλιστική του κάλυψη.

Σημείωση: Η έρευνα τα στοιχεία της οποίας θα συνεχίσει να δημοσιεύει το Ε.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τον Απρίλιο του 2021 σε συνεργασία με την εταιρεία Pulse. Στηρίχθηκε σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες- επαγγελματίες της Αθήνας. Χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή της, σύγχρονες μέθοδοι, εφαρμόστηκαν ερωτηματολόγια και αντλήθηκε πληροφόρηση για το επιχειρείν γενικά, και επί μέρους για την ασφάλισή του, καθώς υπήρχαν ανάλογες ερωτήσεις.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *