Αύξηση των ζημιών στην Ασφάλιση Πληρωμάτων Πλοίων το 2019

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών και προέρχονται από 4 εταιρίες μέλη της που δραστηριοποιούνται στην  Ασφάλιση Πληρωμάτων Πλοίων  για το   2019 προκύπτουν τα εξής: 

Ενώ παρέμεινε σχετικά σταθερό το πλήθος των συμβολαίων τα δύο τελευταία χρόνια, διπλασιάστηκαν σχεδόν (+ 94%) οι δηλωθείσες ζημίες του κλάδου. Πρόκειται για μεγάλο πλήθος μελών πληρώματος, συμβολαίων που τοποθετήθηκαν την τελευταία χρονιά στην εγχώρια αγορά και εμφάνισαν αυξημένα περιστατικά εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Σαν αποτέλεσμα, οι πληρωθείσες αποζημιώσεις αυξήθηκαν σημαντικά σε ποσό (+ 49,2%). Επίσης, αύξηση κατέγραψε το απόθεμα των εκκρεμών αποζημιώσεων τέλος έτους (+3,1%).

Συνολικά 1.013 συμβόλαια ήταν σε ισχύ το 2019 (1.015 αντίστοιχα το 2018). Δηλώθηκαν 2.781 ζημιές (1.436 το 2018) για τις οποίες πληρώθηκαν 1,1 εκατ. € και σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους 1,55 εκατ. €. Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2018 ήταν 0,7 εκατ. € και 1,5 εκατ. €.

Σχετικά με τα κανάλια διανομής στις ασφαλίσεις πληρωμάτων οι   μη αποκλειστικής συνεργασίας πράκτορες είχαν το 57,8% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου και ακολουθούν  οι πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας με το 20,1% της παραγωγής.

Τέλος από την ανάλυση των  αιτιών για τις πληρωθείσες αποζημιώσεις σύμφωνα με τα δεδομένα των αποζημιώσεων ανά αιτία τα οποία συλλέχθηκαν για το 2019, διαπιστώνεται ότι το μεγαλύτερο πλήθος περιστατικών και τα μεγαλύτερα ποσά αποζημιώσεων αντιστοιχούν στην νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *