Αmerican Hellenic Hull Insurance (AHHIC): Θετικό το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε ανάπτυξη και λειτουργική απόδοση

Με αύξηση κατά 206% σε ετήσια βάση του περιθωρίου κέρδους από την αποκλιμάκωση  κατά 64% των απαιτήσεων η AHHIC εφαρμόζει επιτυχώς σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία Covid-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας  στις αρχές Μαρτίου, η AHHIC ενεργοποίησε σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας λόγω των μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού. Έκτοτε, όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας διεξήχθησαν εκτός του επιχειρησιακού χώρου, με το προσωπικό να εργάζεται εξ αποστάσεως. Οι ύψιστες προτεραιότητες της AHHIC είναι η προστασία της υγείας και της ευημερίας των υπαλλήλων της, σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πελατών της.

Στις 31 Μαρτίου 2020, ο ασφαλισμένος στόλος ανήλθε σε 2.637 σκάφη, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 15%. Ταυτόχρονα, το ακαθάριστο κέρδος της εταιρίας για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 82%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο του 2020   παρουσίασε περιθώριο κέρδους 26,1% σε σύγκριση με 15,5% το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σε απόλυτες τιμές, το ασφαλιστικό κέρδος  αυξήθηκε κατά 206,1% χάρη στη σημαντική αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα και τη μείωση του κόστους  λόγω  ζημιών κατά 64,4%. 

Σχεδόν το 50% των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας  διατηρούνται σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ομόλογα, και αυξάνουν το δείκτης ρευστότητας σε 625% για την προστασία της  έναντι των επιπτώσεων Covid-19

Η εταιρία κατέχει το 46% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του ισολογισμού σε επενδύσεις σε μετρητά και ομόλογα. Αυτό το ύψος καλύπτει με 1,43 φορές των σύνολο εισπραχθέντων ασφαλίστρων και 1,38 φορές το σύνολο από ανοιχτές απαιτήσεις (πριν από την συμμετοχή των αντασφαλιστών). Ο βασικός δείκτης ρευστότητας (κυκλοφορούν ενεργητικό προς τρέχουσες υποχρεώσεις) αυξήθηκε σε 625% από 490% στο τέλος του 2019 και από 389% στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2019. Αυτό σημαίνει ότι τα κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία είναι επαρκή για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεις κατά 6,25 φορές. Η ταμειακή ροή της εταιρείας ενισχύθηκε σημαντικά εν μέσω της κρίσης Covid-19.

Απο τα στρες τεστ που πραγματοποιούνται επί του παρόντος από την εταιρία, οι αρνητικές εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και τις μεταφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν αναμένεται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση ή την ανάπτυξη της AHHIC.

Ετσι, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο συνέχειας και λειτουργίας της AHHIC, το οποίο βασίζεται σε μια υβριδική δομή απομακρυσμένων και cloud διακομιστών, η πανδημία δεν αποτελεί απειλή για τη συνεχιζόμενη ετοιμότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει ακόμη και ένα άλλο καταστροφικό συμβάν.

Πηγή:hma.com.cyΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *