Βίντεο δείχνει πως η ανάληψη ευθύνης στην ασφάλιση βάσει κινδύνου ωφελεί όλους τους ασφαλισμένους

Σε ένα νέο βίντεο, η Insurance Europe εξηγεί πώς οι ασφαλιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν τη συγκέντρωση και την ανάληψη ευθύνης βάσει κινδύνου για να τιμολογήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Το βίντεο δείχνει επίσης γιατί πιθανές αλλαγές κανόνων της ΕΕ που περιορίζουν τις πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασφαλιστές για τον υπολογισμό των κινδύνων θα μπορούσαν να μειώσουν τη διαθεσιμότητα της ασφάλισης και να την κάνουν πιο ακριβή.

Εάν οι ασφαλιστές δεν μπορούν να τιμολογήσουν συμβόλαια με βάση τους κινδύνους που θέτει ο ασφαλισμένος, ορισμένοι καταναλωτές θα πληρώσουν πάρα πολύ σε σχέση με τον κίνδυνο που επιφέρουν στον ασφαλιστή και άλλοι πολύ λίγα. Οι ασφαλιστές μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποσύρουν ορισμένα προϊόντα, αφήνοντας τους ανθρώπους απροστάτευτους.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για όλους τους καταναλωτές να επιτρέπεται στους ασφαλιστές να συνεχίσουν την αναδοχή βάσει κινδύνου.

Το βίντεο είναι το πρώτο σε μια σειρά που παράγει η Insurance Europe για να εξηγήσει πώς λειτουργεί η ασφάλιση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *