Βελγικές ασφαλιστικές εταιρίες βάζουν «εμπάργκο» στα Ελληνικά νοσοκομεία

«Αποφύγετε τα νοσοκομεία σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα» έχει τίτλο άρθρο που δημοσίευσε χθες η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «Le Soir», αναφέροντας ότι οι χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα λιτότητας υπερφορολογούν πλέον τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν σε τουρίστες.

Σύμφωνα με το άρθρο η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας δεν προστατεύει πλέον από έναν «αλμυρό» λογαριασμό στο εξωτερικό. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μια ολοένα αυξανόμενη άνοδο των νοσηλίων σε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία στην Ισπανία και στην Ελλάδα αρνούνται στο εξής την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας που επιτρέπει στους Βέλγους ασθενείς να απολαμβάνουν δημόσια υγειονομική περίθαλψη όπως οι ασφαλισμένοι της χώρας την οποία επισκέπτονται.

Η εφημερίδα επικαλούμενη στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, αναφέρει ότι ορισμένες εταιρίες έχουν καταγράψει αύξηση σχετικών παραπόνων. Ωστόσο, επισημαίνεται από ασφαλιστική ότι το τμήμα διεθνών συμβάσεων της εταιρείας έχει διαπιστώσει αύξηση των διοικητικών εμποδίων στην Ισπανία και στην Ελλάδα. «Ορισμένα νοσοκομεία απαιτούν την πρωτότυπη ευρωπαϊκή κάρτα υγείας ασφάλισης, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επισημαίνεται.

Στέλεχος άλλης ασφαλιστικής εταιρείας δηλώνει: «Διαπιστώνουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η ασφαλιστική μας καλύπτει τα έξοδα των ασφαλισμένων αλλά αντιμετωπίζουμε πλέον μεγάλη δυσκολία κατά τη διαδικασία επιστροφής χρηματικών ποσών. Ορισμένα δημόσια νοσοκομεία έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ορίζουν πλέον ελεύθερα τις τιμές που επιθυμούν, πολύ υψηλότερες από τα ποσά που επιστρέφει η ασφάλεια. Άλλα νοσοκομεία επιβάλλουν υπερβολικά υψηλά έξοδα φακέλου στους Βέλγους τουρίστες».
Εκτός από την Ισπανία και την Ελλάδα, έχουν επισημανθεί προβλήματα στην Ιταλία και στη Ρουμανία.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *