ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου

Ο καρκίνος στοιχίζει κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Όμως, τουλάχιστον 30% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν και ακόμη 30% μπορούν να θεραπευτούν εάν εντοπιστούν έγκαιρα και αντιμετωπιστούν σωστά. 

Ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές, προλαμβάνοντας τον καρκίνο ή βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωσή του. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου, πλαισιωμένο από έμπειρους επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης και με την τελευταία λέξη της Εργαστηριακής και Απεικονιστικής Ιατρικής, της Διατροφής και της Εργομετρίας. 

Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2), για όλο το Φεβρουάριο παρέχονται βασικές εξετάσεις για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, σε προνομιακές τιμές. Οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ραντεβού σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. 

Ανάμεσα στις εξετάσεις που προσφέρονται, είναι ο έλεγχος του ειδικού προστατικού αντιγόνου PSA, που θεωρείται εξέταση πρώτης επιλογής για την ανίχνευση πρώιμου καρκίνου του προστάτη αλλά και για άλλες καλοήθεις παθήσεις του αδένα. Η εξέταση PSA συνιστάται να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο σε όλους τους άνδρες άνω των 45 ετών, μεμονωμένα ή και σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις. 

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προσφέρεται σε προνομιακή τιμή και η προληπτική εξέταση επιλογής για τον καρκίνο του μαστού, που δεν είναι άλλη από την ψηφιακή μαστογραφία. Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις. 

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει επίσης Τεστ Παπ – Thin-Prep για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το τεστ Παπανικολάου μπορεί να δώσει τις πρώτες ενδείξεις κυτταρικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας, καθοδηγώντας τον θεράποντα ιατρό στις περαιτέρω εργαστηριακές και άλλες παρεμβάσεις. 

Για το Φεβρουάριο ελέγχονται στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε προνομιακές τιμές και οι πιο κλινικά χρήσιμοι καρκινικοί δείκτες οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν τις εργαστηριακές, παρακλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις, με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. 

Υγεία Ακριβείας, νέα εποχή στην πρόληψη του καρκίνου 

Στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πραγματοποιούνται πρωτοποριακά γενετικά τεστ με τα οποία μπορεί να εκτιμηθεί η γενετική προδιάθεση για εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου. Τα Τεστ Εκτίμησης Πολυγονιδιακού κινδύνου PRS είναι μοριακά τεστ στο αίμα που ελέγχουν το DNA για παραλλαγές οι οποίες αθροιστικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, του παχέος εντέρου, των νεφρών, του παγκρέατος, του εγκεφάλου και του δέρματος. 

Τρόπος ζωής

Σχεδόν 4 στους δέκα θανάτους από καρκίνο θα μπορούσαν να προληφθούν με μη θεραπευτικές παρεμβάσεις όπως η διακοπή του καπνίσματος, η άσκηση και η σωστή διατροφή.

Το Διατροφολογικό Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bioiatriki+ Nutrition & Fitness, προσφέρει για το Φεβρουάριο εξατομικευμένη διατροφή και ανάλυση σύστασης σώματος σε ειδική τιμή.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *