Βολές και ερωτήματα από τον Γ.Χατζηθεοδοσίου για την είσοδο της Cosmote στις ασφάλειες

Παρέμβαση στο θέμα της παροχής υπηρεσιών ασφάλισης και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, online και direct, από τη Cosmore κάνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: H δήλωση έχει ως εξής :
Γεννά ερωτήματα και πυροδοτεί μηχανισμούς για την προσεκτική παρακολούθηση, ίσως και την αντιμετώπιση, μιας εισβολής με απρόβλεπτες προεκτάσεις, επιδράσεις και επιρροές στο εργασιακό πεδίο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Θεωρούμε τον αντίκτυπο βέβαιο, άμεσο και έμμεσο, χωρίς προς το παρόν να μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθός του.
Αξιολογούμε ότι η είσοδος του νέου επίδοξου «τηλεπικοινωνιακού επαγγελματία», δεν μοιάζει με αυτές των άλλων πολυεθνικών που μπήκαν στην πώληση ασφάλισης. Είναι ειδική περίπτωση.
Αναγνωρίζουμε επίσης το αναφαίρετο δικαίωμα της COSMOTE και της κάθε πολυεθνικής να δραστηριοποιηθεί στην ιδιωτική ασφάλιση και στο στάδιο της διαμεσολάβησης.
Η εταιρεία διαθέτει μια τεράστια τηλεπικοινωνιακή πελατειακή βάση, δηλαδή ένα κοινό που μπορεί να ενημερωθεί για την ασφάλιση. Όμως ταυτόχρονα έχει άγουρη γνώση, και μη προσωπική διαδικασία ως προς την παροχή της ασφάλισης.
Άραγε πόσες ασφάλειες μπορεί να χωρέσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ;

Περιμένουμε να δούμε την πρόβα…
Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Όμως υπάρχει και μια άλλη όψη.
Η Συλλογική ενεργοποίηση, η στάση μας, η τοποθέτηση του κλάδου μας απέναντι στις εξελίξεις.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν: πόσο ηθικά δίκαιο είναι να επιχειρεί η εταιρεία να πάρει ένα «κομμάτι ψωμί» από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι μάλιστα σε κάποιο βαθμό ως κλάδος θα είναι και πελάτες-συνδρομητές της και θα αξιοποιούν τις υπηρεσίες της;
Πόσες χιλιάδες οικογένειες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα αγγίξει η δραστηριοποίηση της COSMOTE;
Τι επιπτώσεις θα έχουν στο εισόδημά τους;
Τι επιπτώσεις θα υπάρχουν στην οικογένεια, στις σπουδές των παιδιών, στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους;
Υποθετικά λοιπόν, αν αντιστρέψουμε τα τεκταινόμενα και θεωρήσουμε ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δημιουργούν μια εταιρεία τηλεπικοινωνίας πως θα ήταν να σταθούν απέναντι στην Cosmote και να αξιοποιήσουν τα δικά τους ασφαλιστικά πελατολόγια επιχειρώντας να τα μεταφέρουν και στην νεόκοπη δραστηριότητά τους;
Η αγορά θέλει κανόνες, έχει ηθική, έχει αρχές και αξίες.

Όταν δεν τηρούνται, τότε μπορεί να κόβονται, χωρίς δισταγμό και οι συνδέσεις τηλεπικοινωνιακές και άλλες με όσους δεν τις σέβονται.
Η συνεργασία με την Cosmote εξετάζεται και τελεί υπό προϋποθέσεις.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

 1. Πολύ σωστή και ιδιαίτερα σεμνή η τοποθέτηση του κ. Χατζηθεοδοσίου.
  Στην υποθετική ερώτηση του , για τη δημιουργία εταιρίας τηλεπικοινωνιών από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές , θα ήθελα να προσθέσω έναν προβληματισμό σε όλους τους συναδέλφους διαμεσολαβητές και καθόλου υποθετικό ή σεμνό.
  Να σκεφτούν οι συνάδελφοι τις συνεργασίες που έχουν με τις εταιρίες που παρέχουν στη COSMOTE αυτά τα προνόμια και στερούν με αυτό το τρόπο από τους ίδιους εργασίες.
  Όλοι έχουμε συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των εταιριών.
  Ας εκτιμηθεί και από αυτές τις ίδιες , το έργο και οι προσπάθειες μας.
  Αν οι εταιρίες υποθετικά κατανοούν μόνο το κέρδος , μια τέτοια τοποθέτηση και ενέργειες από τους συναδέλφους θα τις βοηθήσει να κατανοήσουν την έννοια “κέρδος” καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *