Γιατί η ασφαλιστική εταιρία δεν δέχεται να αποζημιώσει το πολύνεκρο ναυάγιο στην Αίγινα;

Στα αστικά δικαστήρια και επί αγωγών για αποζημιώσεις των θυμάτων γράφονται οι τελευταίες σελίδες του πολύνεκρου ναυαγίου της Αιγινας, στις   6 Αυγούστου 2016, όταν τουριστική λάντζα εμβολίστηκε απο το ταχύπλοο «Ντουέντε».

Από το ναυάγιο έχασαν την ζωή τους 5 άτομα και η υπόθεση είχε απασχολήσει για μέρες την επικαιρότητα αφού είχαν δοθεί και πολιτικές διαστάσεις σε σχέση με τον ιδιοκτήτη του σκάφους που ισχυρίστηκε ότι ήταν και χειριστή του στην μοιραία σύγκρουση

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, χειριστής του ταχύπλοου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για 11 μήνες κατηγορούμενος για πρόκληση ναυαγίου, πέθανε τον Νοέμβριο του 2017 σε ηλικία 78 ετών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα “Καθημερινή”, τον Αύγουστο του 2018 τα αδέλφια του νεκρού καπετάνιου της λάντζας, κατέθεσαν στο τμήμα ναυτικών διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς αγωγή για αποζημίωση στρεφόμενοι τότε κατά του ιδιοκτήτη και της ασφαλιστικής εταιρείας του ταχύπλοου «Ντουέντε»

Όπως αναφέρει  το σχετικό δημοσίευμα “η ασφαλιστική εταιρεία έχει ζητήσει να απορριφθεί η αγωγή ως αβάσιμη. Στις προτάσεις της υποστηρίζει ότι δεν μπορεί βάσει νομοθεσίας να ασκηθεί ευθεία αγωγή εναντίον της και ότι δεν βαρύνονται με υποχρέωση αποζημίωσης. Ακόμη αρνείται δική της ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι είχε αθετηθεί από τον ιδιοκτήτη ρητή εγγύηση του ασφαλιστηρίου, και δεν δέχεται ότι η ευθύνη για το δυστύχημα βαρύνει το σκάφος «Ντουέντε». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι βάσει του ασφαλιστηρίου θα είχε τον έλεγχο του σκάφους είτε ο ιδιοκτήτης, είτε ο επαγγελματίας κυβερνήτης και ότι ο χειριστής θα έπρεπε να είχε αποκτήσει νόμιμα τη σχετική άδεια. Κατά την ασφαλιστική εταιρεία ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν ήταν επαγγελματίας κυβερνήτης, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια. Οι ενάγοντες πάντως επισημαίνουν ότι η αφαίρεση και η ανάκληση της άδειας έγιναν εκ των υστέρων, μετά το συμβάν.”

Πηγή: kathimerini.gr
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *