Γιατί να κάνω ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ζωής, σύνταξης;

H  Μαρία Σεβαστάκη μιλά για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, σύνταξης και ζωής

1. Ποιος ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας;

Ακολουθήστε μας στο Google News

Από τη μία η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται ραγδαία (με νέες θεραπείες και εξελιγμένα μηχανήματα) και από την άλλη υπάρχει η πανδημία και οι σύγχρονες συνθήκες άγχους που αυξάνουν τη νοσηρότητα. Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να ζουν περισσότερα χρόνια αλλά και να νοσούν περισσότερο. Από την πλευρά του δημοσίου συστήματος υγείας, αυτό σημαίνει υψηλά κόστη που δεν αντέχει πια μόνο του να ανταπεξέλθει, οπότε ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης υγεία, είναι πολύ σημαντικός 

.Πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας που τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν λόγω πανδημίας, να έχω πρόσβαση στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη;

Άνθρωποι με περιστατικά υγείας (εκτός covid) που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα είτε προσέφυγαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία (με ημερήσια κόστη που ξεπερνούν τα 1000€) είτε ανέβαλαν την θεραπεία τους με κίνδυνο της υγείας τους. 

Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανακάμψει αυτόματα όταν σταματήσει η πανδημία,. Ακριβώς αυτό έρχεται να καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, καθώς δίνει επιλογές για την άμεση αντιμετώπιση ενός θέματος υγείας και για την κάλυψη του κόστους.

  1. Ποιες ανάγκες μου καλύπτει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας και τι παραπάνω από την δημόσια ασφάλιση υγείας, που ήδη μου καλύπτει ο εργοδότης μου;
  • Ο δημόσια ασφάλιση καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη μόνο στα δημόσια νοσοκομεία. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας από την άλλη παρέχει επιλογές: Αν πάει κανείς σε δημόσιο νοσοκομείο να εισπράξει το επίδομα νοσηλείας ενώ αν πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο να καλυφθούν όλες οι δαπάνες του.
  • Μία επιπλέον σημαντική παροχή της ιδιωτικής ασφάλισης, ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η υγειονομική μεταφορά σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού με κάθε δυνατό μέσο.; Η αερομεταφορά (με υγειονομικά αεροπλάνα) εξασφαλίζεται μόνο από την ιδιωτική ασφάλιση.
  • Τέλος να τονίσουμε ότι στην ιδιωτική ασφάλιση δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε μαζί μας πάντα τον ασφαλιστικό σύμβουλο που με βαθιά γνώση μας καθοδηγεί και μας συμβουλεύει αποδεικνύοντας το ειλικρινές και γνήσιο ενδιαφέρον του για εμάς τη δύσκολη στιγμή.
  1. Είναι προσιτά τα πακέτα για τον μέσο εργαζόμενο;

Το συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης το φτιάχνει ο καθένας στα μέτρα του μπορεί ένα παιδί να ασφαλιστεί με μισό ευρώ την ημέρα και ένας ενήλικας με 1€/ημέρα! Είναι αυτό ακριβό?  Ακριβό είναι να προκύψει ένα σοβαρό περιστατικό υγείας και να χρειαστεί να πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και να ΜΗΝ έχετε ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας! Κάτι τέτοιο πιθανόν να σας κοστίσει μια περιουσία, ή ακόμα και τη ζωή σας! 

  1. Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, αν εργάζομαι, υπάρχει ανάγκη να κάνω κάποιο πρόγραμμα και αν ναι ποια τα πλεονεκτήματα; 

Σήμερα είναι πολύ λιγότεροι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν εισφορές και πολύ περισσότεροι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν  αυτές τις εισφορές και μάλιστα η πρώτη κατηγορία εργάζεται και άρα καταβάλει εισφορές για λιγότερα χρόνια από όσα θα χρειαστεί ο συνταξιούχος να παίρνει τη σύνταξή του. Είναι απλά τα μαθηματικά και η εξίσωση δεν βγαίνει. 

Η συμπληρωματική ιδιωτική σύνταξη είναι επιτακτική ανάγκη και την φτιάχνουμε στα μέτρα μας, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε και το ποσό που θα εισπράξουμε και το πότε με ασφάλεια.   

  1. Γιατί να κάνω ασφάλεια ζωής;

Η ασφάλεια ζωής αφορά στη ζωή όσων αφήνουμε πίσω, όταν εμείς δεν θα είμαστε πια εκεί. Είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης που κάνουμε σε όσους αγαπάμε και εξαρτώνται οικονομικά από εμάς, ώστε να μην τους λείψει τίποτα, να πληρώνονται οι λογαριασμοί, να σπουδάσει το παιδί. ..και να συνεχίσει απρόσκοπτα η ζωή, σαν να ήμασταν εκεί….

 7. Τι προσφέρει εν κατακλείδι η ιδιωτική ασφάλιση;

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι το οικονομικό σωσίβιο στα απρόβλεπτα της ζωής και καλό είναι να την έχουμε πριν την χρειαστούμε, καθώς όταν την χρειαστούμε θα έχουμε εξαιρέσεις στις καλύψεις….

Δείτε περισσότερα εδώ  https://youtu.be/6OeKXNdIq-w

Η Μαρία Σεβαστάκη διακρίνεται ως Diamond Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Life Avisor στην Interamerican και είναι πιστοποιημένη Financial Planner από τον διεθνή όμιλο Achmea & μέλος της Ένωσης Financial Planners Ελλάδος. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων απασχολείται στον ασφαλιστικό κλάδο τα τελευταία 10 χρόνια με μεγάλη αφοσίωση και αγάπη λαμβάνοντας καθημερινά την ικανοποίηση των εκατοντάδων πελατών της για την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και την προστασία που τους προσφέρει. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά ξεχωρίζει για την επαγγελματική παρουσία της στα κοινωνικά δίκτυα, την έντονη αρθρογραφία της καθώς και το πρώτο ασφαλιστικό κανάλι που ίδρυσε με μεγάλη επιτυχία (Sevastaki Insurance Channel). www.maria-sevastaki.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *