Γιατί οι ασφαλιστικές εταιρίες συνιστούν να πληρώνουν τα λύτρα τα θύμα του ransomware. Τι λένε οι ειδικοί ;

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστηρίζουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες του κυβερνοχώρου, που προτρέπουν τα θύματα ransomware να πληρώσουν τα λύτρα, ενισχύουν τη δράση των εγκληματιών.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των επιθέσεων ransomware. Στις ΗΠΑ, πολλές πόλεις έχουν πέσει θύμα επιθέσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες τους να βρεθούν εκτός λειτουργίας.

Τέτοιες καταστάσεις κάνουν πολλά από τα θύματα να υποκύψουν. Πολλές εταιρείες αλλά και ολόκληρες πόλεις έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Πολλές φορές, τα θύματα καταλήγουν σε αυτή την επιλογή, καθώς η αποκατάσταση των συστημάτων (στην περίπτωση που υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας) απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο, πόρους και χρήματα. Όταν πρόκειται για τις υπηρεσίες μιας πόλης, που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Η λύση πρέπει να είναι άμεση. Έτσι, η πληρωμή των hackers είναι πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία από την αποκατάσταση των συστημάτων.

Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κυβερνοχώρο προτρέπουν τα θύματα να πληρώνουν τους εγκληματίες, επειδή θεωρούν ότι είναι η πιο οικονομική και εύκολη αντιμετώπιση μιας επίθεσης ransomware.

Η Theresa Payton, CEO της εταιρείας Fortalice Solutions δηλώνει απογοητευμένη από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Σε μια ομιλία της στο συνέδριο CloudSec 2019 ανέφερε την περίπτωση ενός πελάτη της που αντιμετώπισε μια επίθεση ransomware.

«Η ασφαλιστική εταιρεία είπε στον πελάτη ότι έχει εμπειρία στη διαπραγμάτευση με τις συμμορίες ransomware και ότι μπορεί να χαμηλώσει την τιμή. Είπε ότι η πληρωμή των λύτρων είναι η πιο «φθηνή» λύση».

Η κ. Payton είπε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος. Αυτό γίνεται με την πληρωμή των λύτρων.

Πηγή.secnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *