Γιατί “τα έσπασαν” στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής; Τι υποστηρίζει αναρχική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη

Με ανάρτηση στον ιστότοπο Athens Idymedia αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων της εταιρίας.

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει :

“Ο αναρχικός Σπύρος Χριστοδούλου πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 14/1 με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του. Το καθεστώς ομηρίας, το οποίο του έχουν επιβάλει οι δικαστικές αρχές, πρόκειται να παραταθεί για περισσότερο από μία 10ετία εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του, παρότι οι υποδικίες του έχουν λήξει.

Αυτό που τον κρατάει πλέον στη φυλακή είναι οι εμμονές, η εκδικητικότητα και οι νομικές παρατυπίες των διωκτών του, με επικεφαλή τον εισαγγελέα εφετών Δράκο, που χειρίζεται την υπόθεσή του. Η στάση του δικαστικού συμπλέγματος απέναντι στον Σπύρο Χριστοδούλου δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά στοχεύει στην παραδειγματική τιμωρία μέχρις εσχάτων κάθε έγκλειστου που δεν σορφωνίζεται και δεν μετανοεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε καταδρομική επίθεση με βαριές στα κεντρικά γραφεία της εθνικής ασφαλιστικής και στο παρακείμενο υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας επί της λεωφόρου Συγγρού. Μια λεωφόρος που σφύζει από γραφεία καπιταλιστικών κολοσσών, από κέντρα εκμετάλλευσης γυναικών, αλλά και από συνεχή επιτήρηση είτε από αστυνομικές δυνάμεις και μπράβους είτε από κάμερες.

Η αληλλεγγύη μας δεν σταματάει σε κούφιες απειλές και ακίνδυνες φλυαρίες, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την πολύμορφη άμεση δράση. Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να συμβάλουμε στην όξυνση των δράσεων αληλλεγγύης προς την ικανοποίηση του αιτήματος του συντρόφου, που μετρά ήδη ένα μήνα απεργίας πείνας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *