Γιατί τα ασφαλιστικά συμβόλαια είναι μοναδικά!

Ένα ενδιαφέρον θέμα από το Newsletter Κ2 Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων, σχετικά με την μοναδικότητα των ασφαλιστικών συμβολαίων σε σχέση με άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα:
Αποτελεί ένα συνηθισμένο λάθος να συγκρίνονται τα ασφαλιστικά με άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Οι πιο σύνηθες συγκρίσεις γίνονται μεταξύ ασφαλιστικών και τραπεζικών ή επενδυτικών προϊόντων.
Οι συγκρίσεις αυτές όμως είναι απόλυτα λανθασμένες, αφού τα ασφαλιστικά προϊόντα έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό και λύνουν προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με κανένα άλλο χρηματοοικονομικό εργαλείο.
Η ουσιαστική διαφοροποίηση συνίσταται από την λέξη εγγύηση και τα παράγωγά της. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια εγγυούνται:
• Σε περίπτωση απώλειας ζωής, την καταβολή κεφαλαίου στην οικογένεια του θανόντος, έτσι ώστε να συνεχίσει να ζει με το επίπεδο ζωής που είχε συνηθίσει και να μην ακυρωθούν τα μελλοντικά της όνειρα.
• Σε περίπτωση ανικανότητας την αναπλήρωση εισοδήματος του παθόντος και την αποζημίωση της επαγγελματικής του αξίας.
• Σε περίπτωση νοσηλείας, την ελευθερία επιλογής, την ταχύτητα και φυσικά την κάλυψη του κόστους, στοιχεία τα οποία μπορούν να σώσουν ή να παρατείνουν μια ζωή.
• Σε περίπτωση συνταξιοδότησης, την ισόβια παροχή μηνιαίου εισοδήματος το οποίο θα αναπληρώσει τις απώλειες της κοινωνικής ασφάλισης.
• Τις σπουδές των παιδιών ανεξαρτήτως επιβίωσης ή ανικανότητας του συμβαλλομένου γονέα
• Την διατήρηση της ακίνητης ή άλλης περιουσίας ακόμα και μετά από ολοκληρωτική καταστροφή κλπ.
Είναι φανερό πως μόνο ο ασφαλιστικός θεσμός μπορεί να παρέχει αυτές τις εγγυήσεις και να δημιουργήσει χρήμα την στιγμή ακριβώς που θα χρειαστεί. Οποιαδήποτε άλλη μορφή ‘’αυτασφάλισης’’ μέσω προσωπικής αποταμίευσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αφού σε περίπτωση κινδύνου αφενός μεν το κεφάλαιο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά μικρό, αφετέρου δε το απόθεμα θα εξαντληθεί. Ο σωστός σχεδιασμός θα αποφέρει εξαιρετικά οικονομικά οφέλη και ψυχική ηρεμία, ενώ τα ασφάλιστρα σχεδόν πάντα θα είναι ανταποδοτικά και επιστρεφόμενα στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Περισσότερα www.k-2.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *