Γιατρός μηνύει την Apple για την ανίχνευση ανώμαλου ρυθμού καρδιάς

Ένας καρδιολόγος του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι η Apple Inc.’s Watch χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εφεύρεση του  για την παρακολούθηση του ρυθμού της καρδιάς και απαιτεί αποζημίωση

Ο Δρ Joseph Wiesel, ο οποίος διδάσκει στη Σχολή Ιατρικής της NYU, κατέθεσε εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα την Παρασκευή, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν. Η Wiesel ισχυρίζεται ότι η Apple Watch παραβιάζει την ευρεσιτεχνία της για μια μέθοδο ανίχνευσης ενός ανώμαλου καρδιακού παλμού.

Η Apple προωθεί ένα χαρακτηριστικό στο ρολόι που μπορεί να μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και μπορεί να παρέχει ειδοποιήσεις για ακανόνιστο παλμό. 

Ο Wiesel δήλωσε ότι η εφεύρεσή του καλύπτει «πρωτοποριακά βήματα» στην ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής παρακολουθώντας «ακανόνιστους παλμούς ρυθμούς από διαδοχικά χρονικά διαστήματα». Είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με την Apple τον Σεπτέμβριο του 2017, δίνοντας λεπτομερείς πληροφορίες για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας .

Η Apple “αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με καλή πίστη για να αποφύγει αυτήν την αγωγή”, υποστηρίζει ο Wiesel στο πλαίσιο της  δικαστικής διαδικασίας. Θέλει στο δικαστήριο να διατάξει την Apple να του καταβάλει δικαιώματα και, χωρίς αυτό, να εμποδίσει την εταιρεία να χρησιμοποιήσει την εφεύρεσή της χωρίς άδεια.

Πηγή: bloomberg.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *