Για θεσμικός επενδυτής σε δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες το Επαγγελματικό Ταμείο των Ασφαλιστικών Εταιριών

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Εταιρειών ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ( που είναι το πρώτο ταμείο επικουρικής ασφάλισης που έγινε επαγγελματικό) αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, να είναι θεσμικός επενδυτής σε δύο συνεταιριστικές τράπεζες που είναι σε ανακεφαλαιοποίηση .

8980

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οπως αναφέρει σήμερα το euro2day.gr το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αναμένεται να αναλάβει θεσμικό ρόλο με λόγο στην διοίκηση στις συνεταιριστικές τράπεζες Χανίων και Ηπείρου. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διαθέτει σημαντικά κεφάλαια.
Στο μεταξύ σύμφωνα με το δημοσίευμα δόθηκε άτυπη παράταση μιας εβδομάδας έως την επόμενη Παρασκευή στη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των συνεταιριστικών τραπεζών.
Επίσης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με εγχώριο θεσμικό επενδυτή, ο οποίος θα καταβάλει το 50% περίπου των κεφαλαίων που είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν για να καλυφθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *