Για ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μόνη προεκλογική δέσμευση στην οποία παραμένει πιστή η ΝΔ είναι η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε σύστημα «Πινοσέτ». Σε μια χρονική περίοδο που η ΕΕ προβλέπει για τη χώρα μας, το 2020, ύφεση 9%, ανεργία 20% και πρωτογενές έλλειμμα άνω του 5,8% του ΑΕΠ, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης με κυνισμό χαρακτηρίζει “βαρίδι” την αλληλεγγύη των γενεών και τις σημερινές συντάξεις, προβλέπει τη χρηματοδότηση της μετάβασης στο νέο ασφαλιστικό σύστημα ύψους 55 δις μέσω των «ρυθμών ανάπτυξης της  ελληνικής οικονομίας», των χρημάτων που προέρχονται από τις κρατήσεις των συνταξιούχων (ΑΚΑΓΕ) και από τον κρατικό προϋπολογισμό!
Το σχέδιο της ΝΔ ουσιαστικά αναιρεί τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τον αναδιανεμητικό της χαρακτήρα. Όχι μόνο τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι σημερινές επικουρικές συντάξεις, αφού απότομα θα διακοπεί η χρηματοδότηση τους από τις σημερινές εισφορές, αλλά οι συνταξιούχοι θα το χρηματοδοτήσουν κιόλας!
Το «ξαναζεσταμένο» αυτό σχέδιο που προανήγγειλε το σχέδιο Πισσαρίδη, αναθέτει στους ίδιους τους ασφαλισμένους το ρίσκο των επιλογών τους. Αντί, δηλαδή, της κρατικής εγγύησης καταβολής των συντάξεων, θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι το ρίσκο επένδυσής τους, μετατρέποντας το  ασφαλιστικό σύστημα σε «καζίνο» για να κερδίσουν κάποιοι ελάχιστοι σε βάρος εργαζομένων, συνταξιούχων και φορολογούμενων, που καλούνται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού να πληρώσουν ακόμα μια φορά τα σχέδια της ΝΔ.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *