Για κατάρρευση και στάση πληρωμών προειδοποιεί μεγάλη ασφαλιστική εταιρία της Κίνας

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Κίνας προειδοποίησε για μαζικές αδυναμίες πληρωμών και κοινωνική αναταραχή.

Τα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης και οι Financial Times της Βρετανίας, επικαλούμενα επιστολή που απέστειλε η Foresea Life στην ρυθμιστική αρχή της Κίνας, ανέφεραν ότι η εταιρία μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει πληρωμές αν δεν τις επιτραπεί να διαθέσει νέα προϊόντα.

Με επιστολή της η Foresea Life, της 28ης Απριλίου, ζήτησε από την Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών Ασφάλισης της Κίνας (CIRC) να επαναλάβει εγκρίσεις νέων προϊόντων για να «αποφύγει την υποκίνηση μαζικών περιστατικών από τους πελάτες της και να περιορίσει τους συστημικούς κινδύνους», ανέφεραν οι Financial Times.

Η Foresea Life έχει επιδείξει επιθετική πολιτική στην αύξηση των μεριδίων της στην αγορά, προσφέροντας στους επενδυτές εγγύηση επιστροφής και προϊόντα υψηλότερης απόδοσης.

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας CIRC έχει προχωρήσει σε περιορισμό της ασφαλιστικής αγοράς και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις δραστηριότητες από ορισμένους επιθετικούς ασφαλιστές, ιδίως όσους ασχολούνται με κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο.
Πηγή: [reuters.com]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *