Γ. Αμυράς: Θα μειωθούν τα ασφάλιστρα με την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση νέων κτιρίων σε ζώνες υψηλού κινδύνου

Ψηφίστηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το  νομοσχέδιο για τον νέο κλιματικό νόμο που εκτός των άλλων περιέχει τροπολογία για την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων  κτιρίων από το 2025.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς απαντώντας στην  κριτική για την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων κτιρίων και των θέσεων που έχουν διατυπωθεί ότι τα ασφάλιστρα θα είναι ιδιαίτερα υψηλά, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

Από την ειδική μελέτη που έγινε για τις ευάλωτες περιοχές, αποδείχτηκε ότι η ασφάλιση φτάνει στα 120 με 150 ευρώ ετησίως. «Τώρα με την υποχρεωτικότητα που βάζουμε θα πέσουν τα ασφάλιστρα».Επίσης τόνισε ότι  θα εκδοθεί κ.υ.α η οποία θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες ασφάλισης των κτιρίων.

«Γιατί το κράτος να υποχρεώνεται, σε ευάλωτες περιοχές λόγω φυσικών καταστροφών, να βγάζει και να πληρώνει από τη τσέπη του, όταν μπορεί, με χαμηλό κόστος να καλύπτονται οι ζημιές από τις ασφαλιστικές εταιρίες;» υπογράμμισε  ο κ. Αμυράς.

Εδώ να σημειώσουμε ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών εκφράζει την αντίθεσή της με τον τρόπο που εισάγεται η σχετική διάταξη για την υποχρεωτική ασφάλιση κτησίων μόνο σε ζωνες υψηλού κινδύνου 

Σχετικό θέμα :

EAEE : Σε αντίθεση με την ασφαλιστική επιστήμη η ρύθμιση για υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων μόνο σε ζώνες επικινδυνότηταςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *