Γ.Βοτσαρίδης:Οι Έλληνες δεν ασφαλίζονται a priori αλλά a posteriori.Προτάσεις για την προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης

Μία από τις βασικές προτεραιότητες της ασφαλιστικής αγοράς πρέπει να είναι η προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης στους Έλληνες καταναλωτές, τόνισε, χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, μιλώντας σε ημερίδα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης,
O Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης,

Ειδικότερα, μιλώντας στην Ημερίδα του ΣΕΜΑ και του insuranceforum.gr, στην Αθήνα, ο κ Βοτσαρίδης, επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα υπό ασφάλισης των Ελλήνων και στην έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στον Έλληνα, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ασφαλίζεται a priori αλλά a posteriori.

Αναφερόμενος στο γεγονός της χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης επισήμανε ότι πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της ασφαλιστικής αγοράς,τονίζοντας ότι στο θέμα αυτό υπάρχει διαχρονικά αδράνεια και της ίδιας της αγοράς.

Επίσης, σημείωσε ότι ο Έλληνας ασφαλίζεται μόνο σε ότι είναι υποχρεωτικό, ενώ υπογράμμισε και τις ευθύνες της πολιτείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των σεισμών. Ενώ προωθεί πχ την υποχρεωτικότητα για το ενεργειακό πιστοποιητικό της κατοικίας θα μπορούσε να είχε επιβάλει την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης της κατοικίας για τους σεισμούς, που είναι πιο σημαντική.

Ακόμη, σχετικά με την χρησιμότητα της ασφάλισης είπε ότι αυτή είναι πιο αναγκαία για τους αδυνάτους και όχι για τους εύπορους. Ένας εύπορος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανεπάντεχο γεγονός η μία ζημιά σε αντίθεση με τους οικονομικά αδυνάτους, που αν δεν είναι ασφαλισμένοι, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν αντίστοιχες καταστάσεις.

Μοιραστείτε το !


Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *