Γ. Βρούτσης: Δεν υπάρχει αίτημα για κόψιμο συντάξεων κάτω των 60 ετών

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει τεθεί στην κυβέρνηση εκ μέρους της τρόικας αίτημα αναστολής της καταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε δικαιούχους κάτω των 60 ετών .
Η απάντηση προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στην κυβέρνηση, ως αντίβαρο στις απολύσεις των δημόσιων υπαλλήλων: «Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!», ήταν η φράση του κλιμακίου της τρόικας, η οποία έθεσε για πρώτη φορά στην τρικομματική κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, το ζήτημα των συνταξιούχων, και ειδικά όλων όσοι είναι κάτω από 60 ετών.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν θα γίνονταν αποδεκτό.
«Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση, θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε δικαιούχους κάτω των 60 ετών» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση τέτοιο αίτημα δεν θα γινόταν αποδεκτό».
Στη διάψευση του υπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε ανακοίνωση του : “Οι διαψεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας στα δημοσιεύματα περί απαίτησης της τρόικας για αναστολή των συντάξεων στους συνταξιούχους κάτω των 65 ετών δεν μας πείθουν, γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι «φτερά στον άνεμο». Η κυβέρνηση τις ίδιες διαψεύσεις έκανε και για τον κατώτερο μισθό, όμως από αύριο δρομολογείται η δυνατότητα νέων μειώσεών του με στόχο να φτάσει, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, στα 150 ευρώ το μήνα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *