Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για ένταξη στη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη της αγοράς

Την έμφαση που δίνει το Ε.Ε.Α. στην παροχή τεχνολογικών «εργαλείων», καθώς και στην ευρύτερη στήριξη των μελών του ασφαλιστικών  διαμεσολαβητών προκειμένου να ενταχθούν στη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη που συντελείται στην αγορά, ανάδειξαν ο πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός  Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης συμμετέχοντες στο 3ο Συνέδριο Insurtech με θέμα: «Evolving the Insurance Value Chain

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του  περιέγραψε την αναγκαία προσαρμογή επιχειρήσεων και  επαγγελμάτων όπως της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην τεχνολογία  και την υποχρέωση να την ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι το Ε.Ε.Α. στηρίζει, προσαρμόζει, εντάσσει  τους κλάδους, και τα μέλη τους στη νέα πραγματικότητα. Εξειδικεύοντας τόνισε την επιρροή που έχει η τεχνολογία και γενικότερα η ψηφιοποίηση στην ιδιωτική ασφάλιση. Και αναφέρθηκε στην ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη που διαπερνά την ιδιωτική ασφάλιση και αφορά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ο Γενικός Γραμματέας συμμετέχοντας σε πάνελ κατέγραψε το αρνητικό γεγονός ότι  οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της τεχνολογίας και τα νέα εργαλεία που πρέπει να εισάγουν και να χρησιμοποιούν στην εργασία τους χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνουν σε αυτόν τον σχεδιασμό τη συνεργασία τους με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και την κάλυψη των δικών τους αναγκών στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης γενικότερα ο κ. Γαβαλάκης μίλησε για τις τεχνολογικές πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α που διευκολύνουν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές χωρίς φυσική παρουσία να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το Επιμελητήριο από μακριά  όπως για την ανανέωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος όσο και για την ετήσια υποχρέωσή τους να υποβάλλουν συμβόλαιο αστικής ευθύνης.

Πηγή : ιnsurance-eea.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *