Δέσμευση Τσίπρα- Αχτσιόγλου για 120 δόσεις στα ταμεία, κατάργηση ηλικιακών περιορισμών στις συντάξεις χηρείας

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα με την ομοσπονδία των συνταξιούχων,  το Σάββατο, υπήρξε εκ νέου δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση οφειλών στα πρώην ταμεία, ΟΑΕΕ, ΕΤAΑ και ΟΓΑ με επανυπολογισμό των εισφορών και ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις.

Ειδικότερα για την συνάντηση αυτή η υπουργός Εργασίας κ Εφη Αχτσιόγλου, που πήρε μέρος, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

“Το 2015 παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δις ευρώ μετά από δώδεκα διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και 400.000 απλήρωτες συντάξεις.

Σήμερα έχουμε ουσιωδώς αντιστρέψει την εικόνα αυτή: ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, έχουμε μειώσει τις συντάξεις σε εκκρεμότητα κατά 70% και το σύστημα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, βάλαμε οριστικό τέλος στον κύκλο των περικοπών παρά τις επίμονες απαιτήσεις των δανειστών και όχι μόνο αυτό αλλά από 1.1.2019 προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Αυξήσεις που θα συνεχιστούν για τα επόμενα 4 χρόνια.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019.

Στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ο Πρωθυπουργός συζήτησε αναλυτικά για τις πραγματικές δυνατότητες ικανοποίησης αυτών και κατέστησε σαφές ότι άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία:

α) καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας,

β) αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%.

Τέλος, άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να λάβουν την σύνταξή τους κανονικά.

Για την κυβέρνησή μας είναι αυτονόητο ότι όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αποδεικνύουμε διαρκώς”.

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/e.achtsioglouΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *