Δανέζικο Ταμείο Εγγυήσεων εξασφαλίζει ίση μεταχείριση αποζημιώσεων για τους ασφαλισμένους στην Qudos

Δανέζικη Ασφαλιστική Εταιρεία κηρύσσει πτώχευση.Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλισης και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των ασφαλιζομένων.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Δανέζικη Ασφαλιστική Εταιρεία Qudos Insurance A/S κηρύχθηκε σε πτώχευση από το Ανώτατο Δικαστήριο για ναυτικά και εμπορικά θέματα, κατόπιν αιτήματος της Δανέζικης χρηματοπιστωτικής Εποπτικής Αρχής (Finanstilsynet).

Η Qudos είχε εξουσιοδοτηθεί να εκδίδει συμβόλαια στη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση την ελευθερία παροχής υπηρεσιών(ΕΠΥ).

Η EIOPA συνεργάστηκε στενά με τη Δανέζικη Εποπτική Αρχή για να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση των Ευρωπαίων ασφαλιζομένων της.

Σύμφωνα με τη διαδικασία πτώχευσης βάσει του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν πλέον να αναφέρουν τις απαιτήσεις τους στην Qudos, αλλά στο Δανέζικο Ταμείο Εγγυήσεων για επιχειρήσεις ασφάλισης ζημιών, υπό την προϋπόθεση ότι οι απαιτήσεις καλύπτονταν από το Ταμείο Εγγύησης.

Η Finanstilsynet ενθάρρυνε τους ασφαλισμένους της να ακυρώσουν αμέσως τα συμβόλαια τους με την Qudos που σε κάθε περίπτωση, ακυρώνονται αυτομάτως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της πτώχευσης.

Εάν ασφαλιζόμενος δεν καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης της Δανίας, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να λάβει αποζημίωση και, πιθανότητα μόνο εν μέρει με τη μορφή μερίσματος από την περιουσία πτώχευσης της εταιρείας.

Πηγή: Περιοδικό Διασφαλίζω [ΕΕΑΕ]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *