Δεδομένα από 772 εκατομμύρια κλεμμένους λογαριασμούς email στο διαδίκτυο

Ο Troy Hunt τρέχει μία σελίδα που ονομάζεται «Have I Been Pwned», η οποία ψάχνει αρχεία που ανακαλύπτονται από hackers.
Μάλιστα ο Troy έχει δώσει την ονομασία «Collection #1», το οποίο ισχυρίζεται πως έχει συνδυάσει usernames και κωδικούς από χιλιάδες βάσεις δεδομένων. Σε αυτό περιλαμβάνονται δεδομένα κωδικών που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί κρυπτογραφημένα, ώστε αν κάποιος επιχειρήσει να σπάσει ένα site στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ένας λογαριασμός, είναι πιθανό να έχουν κρατήσει τις πληροφορίες του λογαριασμού και να γνωρίζουν τον κωδικό που χρησιμοποίησε.
Με πιο απλά λόγια, αν έχετε συνδεθεί σε ένα portal υποστήριξης πελατών ή σε κάποιο τυχαίο forum με το email σας και χρησιμοποιήσατε τον ίδιο κωδικό που χρησιμοποιείτε για το προσωπικό σας email, το Netflix, το Facebook ή άλλους λογαριασμούς, τότε είναι πολύ εύκολο για έναν hacker να συνδεθεί σε κάποιον από αυτούς τους λογαριασμούς σας.
Όμως, δυστυχώς για λόγους που εξηγεί ο Hunt στο blog του, είναι αδύνατο να διαπιστώσει κανείς ποιος λογαριασμός ή κωδικός περιλαμβάνεται στο site του. Για αυτόν τον λόγο πρέπει ο καθένας να χρησιμοποιεί έναν password manager. Αυτό θα διευκολύνει τη διατήρηση ενός μοναδικού κωδικού που τον χρησιμοποιείτε για πολλούς λογαριασμούς και σε περίπτωση που γίνει παραβίαση, έχετε τη δυνατότητα να τον αλλάξετε εύκολα.
Πηγή: secnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *