Δεν αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές για τροχαίο σε δρόμους που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία

Αν κινηθείτε σε δρόμο που οι αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία και έχετε κάποιο τροχαίο το πιο πιθανό είναι να μην αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρία.
Διαβάστε τι ανέφερε για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, κ. Δ. Σκιτζής στην ιστοσελίδα haniotika-nea.gr με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. λόγω κατολισθήσεων, που όμως παραβιάζουν ορισμένοι οδηγοί.
«Στους όρους των ασφαλιστικών συμβολαίων αναφέρεται ρητά πως ο λήπτης της ασφάλισης οδηγός ή ιδιοκτήτης οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, να επιδεικνύει ιδιαίτερη επιμέλεια προς αποφυγή της επέλευσης ή της επίτασης των ασφαλιστικών κινδύνων και να συμπεριφέρεται ως συνετός οδηγός οχήματος. Όταν το όχημα κινείται εκτός οδών προοριζόμενων για κυκλοφορία οχημάτων ή σε οδούς όπου απαγορεύεται από τις αρχές η κυκλοφορία τους αυτό σημαίνει ότι δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό τους συμβόλαιο» λέει ο κ. Σκιτζής.
Αν ο εμπλεκόμενος σε τροχαίο σε δρόμο που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιωθεί τότε «η ασφαλιστική εταιρεία σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου ή μετά από δικαστική απόφαση εφόσον υποχρεωθεί να πληρώσει σε τρίτους αποζημίωση έχει δικαίωμα αναγωγής κατά του λήπτη της ασφάλειας και τους ασφαλισμένου» κάτι που σημαίνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει πίσω τα χρήματα που πλήρωσε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *